Piraeus Securities: Στα €48,5 η τιμή-στόχος για τη Mytilineos

Για το 2024 ο αναλυτής της Piraeus προβλέπει καθαρά κέρδη 671 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,098 δισ. ευρώ. Η εικόνα από τις εκτιμήσεις των μεγάλων οίκων.

Piraeus Securities: Στα €48,5 η τιμή-στόχος για τη Mytilineos

Στο γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ εντάσσεται -μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis- η Piraeus Securities, βάζοντας τον πήχη στα 48,5 ευρώ (από 44,5 ευρώ).

Με τα νέα δεδομένα, η μέση τιμή-στόχος για τη Mytilineos πλέον διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 47 ευρώ (μεταξύ 46 και 50 ευρώ).

Το γεγονός ότι σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής-στόχου περιορίζεται μόλις στα 4 ευρώ υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της εισηγμένης, που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους, σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς.

Η Piraeus αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα 3,5 δισ. ευρώ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού, βάσει ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξης ΑΠΕ, με τα τελευταία να αποτελούν τον βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη.

Για τον αναλυτή της Piraeus, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέσω της πρόσφατης συμφωνίας με τη ΔEΗ και σε συνδυασμό με επερχόμενες αντίστοιχες συμφωνίες (Καναδάς, Χιλή, Αυστραλία, κ.λπ.), η MYTILINEOS καταφέρνει να προσφέρει σημαντικό visibility (σε βάθος 6-7 ετών τουλάχιστον) της κερδοφορίας του Asset Rotation Model της.

Για το 2024, ο αναλυτής της Piraeus προβλέπει Καθαρά Κέρδη 671 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,098 δισ., τα οποία αυξάνονται σημαντικά στα €787 εκατ. και 1,289 δισ. ευρώ αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και στο εξής, της τάξης άνω του 7% ετησίως (CAGR >7%).

Ταυτόχρονα, η Piraeus αναμένει μείωση της μόχλευσης της εταιρείας και παραγωγή σημαντικών ελεύθερων ταμειακών ροών άμεσα, μόλις από το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v