Επί ξυρού ακμής η υπόθεση Connection

Tην προσεχή Παρασκευή ενδέχεται να κριθεί οριστικά το μέλλον της εταιρίας Connection, σε συνάντηση μεταξύ τραπεζών, η οποία χαρακτηρίζεται ως ”ύστατη προσπάθεια” για τη συνέχεια της εταιρίας. Εξαιρετικά βαρύ το κλίμα με τη μετοχή να υφίσταται εντονότατες πιέσεις.

Επί ξυρού ακμής η υπόθεση Connection
του Γιώργου Παπανικολάου

Kρισιμότατη, χαρακτηρίζεται από τραπεζικές πηγές η συνάντηση που έχει προγραμματιστεί μεταξύ των τραπεζών για την Παρασκευή, με αντικείμενο τις δυνατότητες ρύθμισης των δανειακών υποχρεώσεων της Connection.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τραπεζικό στέλεχος στο euro2day.gr, η συνάντηση αυτή δεν αποκλείεται να αποτελέσει την ύστατη προσπάθεια για την διάσωση της εταιρίας, καθώς ο ”κλοιός” των πιστωτών φαίνεται να σφίγγει και ο χρόνος περιορίζεται δραστικά.

Έγκυρες πηγές, που είναι εις θέση να γνωρίζουν τις εξελίξεις, επισημαίνουν ότι την κατάσταση δυσχεραίνουν μια σειρά από παράγοντες μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι εξής:

- Παρότι η συγκέντρωση των στοιχείων αναφορικά με τα ποσά που θα απαιτούντο ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της εταιρίας δεν έχει ολοκληρωθεί, τα πρώτα δεδομένα από το due diligence υποδεικνύουν ότι θα χρειαστούν σαφώς μεγαλύτερα ποσά από τα 12 εκατ. ευρώ που αρχικώς συζητήθηκαν μεταξύ των τραπεζών και της διοίκησης της εταιρίας, ως συνολικό ποσό καταβολής από τις τράπεζες, τους στρατηγικούς επενδυτές και τους υφιστάμενους μετόχους.

- Η εταιρία δεν διαθέτει σημαντική περιουσία σε ακίνητα καθώς τα βασικά της περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τις συμφωνίες με γνωστά ”σήματα” του εξωτερικού, τα αποθέματα και τις απαιτήσεις από πελάτες, ήτοι στοιχεία που είναι δύσκολο να αποτιμηθούν.

- Η μονομερής καταγγελία της σύμβασης για τα Τrussardi, εκ μέρους Ιταλού προμηθευτή, κατέδειξε τις δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν ως προς τη διατήρηση των σημάτων, ενώ στερεί και τζίρο από την εταιρία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ομολογιακό που έχει συνάψει η Connection με ομάδα τραπεζών, ανέρχεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ, το σύνολο όμως των υποχρεώσεων της σε επίπεδο ομίλου, εκτιμάται ότι κινείται στη περιοχή των 90 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, στην αγορά πληθαίνουν οι φήμες κατά τις οποίες ορισμένες εκ των τραπεζών επιδιώκουν πλέον να κινηθούν αυτόνομα προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους, ιδίως εφόσον διαθέτουν ”καλύψεις”, ενώ επίμονες είναι και οι πληροφορίες περι πιστωτών που επιδιώκουν να θέσουν σε κίνηση διαδικασίες δικαστικού τύπου.

Η φημολογία αυτή φάνηκε να επηρεάζει εντόνως τη τιμή της μετοχής κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, στη διάρκεια της οποίας η μετοχή της Connection κατέγραψε απώλειες 17,5% με τζίρο της τάξεως των 700.000 τεμαχίων, ενώ σημαντική πτώση παρουσίασε και η θυγατρική Μουριάδης.



Στο μεταξύ η εταιρία απάντησε σε επιστολές του Χρηματιστηρίου, παραθέτωντας κατάλογο των σημάτων που εξακολουθεί να έχει στο χαρτοφυλάκιο της, η οποία παρατίθεται αυτούσια στην περιοχή ”Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v