Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Σκλαβενίτης εξαγοράζει το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος

Μέσα στον Δεκέμβριο οι υπογραφές για το deal εξαγοράς των εγκαταστάσεων της Πίτσος στου Ρέντη. Η ιστορία του πρώην εργοστασίου και το αποτύπωμα του νέου hub της Σκλαβενίτης.

Ο Σκλαβενίτης εξαγοράζει το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος

Στον έλεγχο της αλυσίδας Σκλαβενίτης περνά το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη, όπως αναφέρουν στο Euro2day.gr πηγές με γνώση του θέματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι υπογραφές δεν έχουν «πέσει» ακόμη, κάτι που αναμένεται, όπως διευκρινίζουν, να γίνει τον Δεκέμβριο.

Στις εγκαταστάσεις που σήμερα ανήκουν στην BSH Hellas λειτουργούσε από το 1959 έως τον Απρίλιο του 2021 το εργοστάσιο της Πίτσος. Είναι έκτασης άνω των 53.000 τ.μ. και θα χρησιμοποιηθούν από την αλυσίδα Σκλαβενίτης ως logistic center. Το ακίνητο βρίσκεται στον Άγιο Ι. Ρέντη στην οδό Παρνασσού 8, η συνολική επιφάνεια των ορόφων είναι 53.399 τ.μ. και έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845,86 τ.μ.

Σήμερα η αλυσίδα Σκλαβενίτης διαθέτει αποθήκες και κέντρα διανομής μεταξύ άλλων σε Ελευσίνα, Οινόη, Οινόφυτα, Σπάτα, Κρήτη και Θεσσαλονίκη, ενώ μόλις πέρυσι ενίσχυσε τις υποδομές της με το Darkstore στην περιοχή της Κηφισιάς που εξυπηρετεί το eMarket Σκλαβενίτης.

Με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστάσεων της BSH στου Ρέντη, κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο μιας ιστορίας που ξεκίνησε το 1959. Τότε εγκαινιάσθηκε το εργοστάσιο Πίτσος -η ιστορία της εταιρείας άρχισε το 1865-, το οποίο παρήγαγε ψυγεία και θερμάστρες πετρελαίου.

Η γερμανική Siemens μπήκε στη ζωή της Πίτσος το 1974, όταν οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν συνεργασία, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1977, η Πίτσος εξαγοράσθηκε από την Bosch-Siemens Hausgerate GmbH και τη Siemens A.E. Hellas.

Η ιστορία της Πίτσος στην Ελλάδα αλλά και οι εγκαταστάσεις στου Ρέντη ίσως να είχαν πάρει άλλη τροπή, αν υλοποιούνταν το σχέδιο του 2009 της Bosch und Siemens Hausgerate GmbH για τη μετεγκατάσταση της μονάδας στη Μαγούλα, μέσω της υλοποίησης επένδυσης 60 εκατ. ευρώ. Εκείνο το σχέδιο, που έμεινε στα χαρτιά, προέβλεπε τη συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων της BSH Hellas, δηλαδή: εργοστασίου, κέντρου διανομής/logistics, γραφείων και χώρων πώλησης, σε ένα νέο χώρο. Ο χρονικός ορίζοντας που είχε τεθεί, ήταν να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Το όλο σχέδιο όμως εγκαταλείφθηκε τον Νοέμβριο του 2011, παρότι είχε βρεθεί το οικόπεδο και είχε υπογραφεί και προσύμφωνο για την αγορά και για τη μετεγκατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v