Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα με Intralot

Ανοικτά αφήνει ο ΟΠΑΠ όλα τα ενδεχόμενα στη διαμάχη που προέκυψε με την Intralot για το ιπποδρομιακό και κυνοδρομικαό στοίχημα, αλλά και την αποζημίωση που αποφάσισε το διαιτητικό δικαστήριο.

ΟΠΑΠ: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα με Intralot
Ανοικτά αφήνει ο ΟΠΑΠ όλα τα ενδεχόμενα στη διαμάχη που προέκυψε με την Intralot για το ιπποδρομιακό και κυνοδρομικαό στοίχημα, αλλά και την αποζημίωση που αποφάσισε το διαιτητικό δικαστήριο.

Ειδικότερα, ο οργανισμός με επιστολή του προς το ΧΑ διατυπώνει τις εκτιμήσεις του τις επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας μετά την απόφαση του Τριμελούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ως εξής:

α) η χρήση του 2002 θα επιβαρυνθεί με ποσό 65 εκατ. ευρώ περίπου με τον σχηματισμό αντίστοιχης πρόβλεψης και αφορά την περίοδο από 30/3/2001 έως και 31/12/2002.

β) οι χρήσεις από το 2003 έως το 2006 θα επιβαρύνονται με ποσό 37,4 εκατ. ευρώ ετησίως εφόσον δεν δικαιωθεί η εταιρία από την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια.

Διευκρινίζεται επίσης ότι σύμφωνα με την απόφαση η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., υποχρεούται να καταβάλει από 29.3.2001 και μέχρι την έναρξη του ιπποδρομιακού στοιχήματος το πιο πάνω ποσό, διαφορετικά μέχρι τη λήξη της σύμβασης (28.1.2007). Στο διατακτικό της απόφασης δεν υπάρχει διάταξη για τόκους υπερημερίας.

Ο ΟΠΑΠ, όπως επισημαίνεται, θα καταθέσει αγωγή ακυρώσεως και αίτηση αναστολής εκτελέσεως της αποφάσεως, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αγωγής ακυρώσεως. Η αίτηση αναστολή εκτελέσεως και η έκδοση απόφασης επ’ αυτής δεν θα υπερβούν χρονικά τους τρεις (3) μήνες περίπου.

Η αγωγή ακυρώσεως και η έκδοση απόφασης δεν θα υπερβούν χρονικά το ένα (1) έτος περίπου, επισημαίνει στην ανακοίνωση ο ΟΠΑΠ, στην οποία τονίζεται ότι θα ασκήσει τα ανωτέρω προβλεπόμενα ένδικα μέσα καίτοι δεν είναι δυνατόν να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα μιας δικαστική κρίσης.

”Παρά ταύτα η εταιρία μας θεωρεί ότι έχει ισχυρούς νομικούς λόγους. Σε περίπτωση αρνητικής έκβασης της υπόθεσης δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει σοβαρός επηρεασμός στις πωλήσεις των παιχνιδιών της εταιρίας”, αναφέρεται.

Η εταιρία αυτή τη στιγμή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση προς το ΧΑ, δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το ενδεχόμενο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού και επιφυλάσσεται να απαντήσει στο άμεσο μέλλον, αφού συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους του θέματος, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα την εισαγωγή του παιχνιδιού, με την έκδοση Κανονισμού του παιχνιδιού, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή του.

Η εκτίμηση της Νομικής Υπηρεσίας της εταιρίας που περιελήφθη στο Ενημερωτικό Δελτίο στηριζόταν στην πεποίθηση της ότι η 29.3.2001 που υπήρχε στη σύμβαση ήταν ενδεικτική και επιπρόσθετα στο γεγονός ότι η έναρξη κάθε νέου παιχνιδιού απαιτεί την έκδοση Κανονισμού του παιχνιδιού που είναι αρμοδιότητα της πολιτείας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΟΠΑΠ.

Στηρίζεται ακόμη, όπως αναφέρεται, σε νομικά επιχειρήματα που είχε αναπτύξει με τις προτάσεις που κατέθεσε η εταιρία στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ήταν ισχυρά, ενώ καταλήγει: ”Το γεγονός ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε αύτη την απόφαση, την οποία η εταιρεία θεωρεί άδικη αποτελεί και το θεμέλιο της αγωγής ακυρώσεως”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v