Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνο-ρωσική συνάντηση για ΕΛΠΕ-ΔΕΠΑ

Τις εξελίξεις στο ζήτημα της εξαγοράς του 23,17% των ΕΛΠΕ, αλλά και το θέμα του στρατηγικού εταίρου της ΔΕΠΑ εκτιμάται πως θα συζητήσουν στην αυριανή τους συνάντηση ο κ. Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Ιγκόρ Γιουσούφοβ.

Ελληνο-ρωσική συνάντηση για ΕΛΠΕ-ΔΕΠΑ
Μπορεί το βασικό θέμα της αυριανής (Παρασκευή) συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου και του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Ιγκόρ Γιουσούφοβ να είναι η πορεία των σχέσεων μεταξύ της Ε.Ε. και Ρωσίας κυρίως στα ενεργειακά θέματα, ωστόσο βέβαιο θεωρείται ότι θα τεθούν στο τραπέζι και οι ελληνορωσικές... εκκρεμότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί θα εξετάσουν τις εξελίξεις όσον αφορά την εξαγορά του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ. από τη ρωσική Lukoil και τον όμιλο Λάτση, και θα συζητήσουν το θέμα της ΔΕΠΑ, όπου μεταξύ των ενδιαφερομένων υποψηφίων στρατηγικών εταίρων είναι και ο ρωσικός κολοσσός Gazprom.

Σε ό,τι αφορά την πώληση του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ. στην κοινοπραξία της Lukoil και του ομίλου Λάτση, είναι γνωστό ότι έχει δοθεί από το Ελληνικό Δημόσιο χρονικό περιθώριο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, για να απαντήσει αν θα προχωρήσει στην εξαγορά.

Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι από την αυριανή συνάντηση των δύο υπουργών θα υπάρξουν νέες εξελίξεις στο θέμα. Την ίδια στιγμή, θεωρείται σίγουρο ότι ο Ρώσος υπουργός θα θέσει και θέμα προτίμησης της Gazprom ως στρατηγικού εταίρου στη ΔΕΠΑ, δεδομένου μάλιστα ότι η ρωσική εταιρία είναι ο βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v