Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο συνεργασίαςΤτΕ και Εθνικής Τρ. Ρουμανίας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των κεντρικών τραπεζών Ελλάδος και Ρουμανίας, θα υπογραφεί αύριο στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της εποπτείας του τραπεζικού συστήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μνημόνιο συνεργασίαςΤτΕ και Εθνικής Τρ. Ρουμανίας
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας θα υπογραφεί αύριο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της ασκούμενης εποπτείας του τραπεζικού συστήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη συμφωνία θα συνυπογράψουν στο Βουκουρέστι, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας και ο ομόλογός του κ. Mugur Constantin Isarescu διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας των κεντρικών Τραπεζών Ελλάδος και Ρουμανίας, αφορά στην αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και στη συνδρομή των εποπτικών αρχών της χώρας υποδοχής των πιστωτικών ιδρυμάτων που εγκαθίστανται σε αυτήν με τη μορφή υποκαταστήματος, θυγατρικής ή γραφείου αντιπροσωπείας.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, έτσι διασφαλίζεται πλέον ολοκληρωμένη εικόνα ως προς τη λειτουργία των ελληνικών Τραπεζών στη Ρουμανία, όπου υφίσταται σημαντική παρουσία και αντίστοιχα των τραπεζών της Ρουμανίας στη χώρα μας (στην περίπτωση που υπάρξει αντίστοιχη εγκατάσταση).

Ανάλογες συμφωνίες έχουν ήδη γίνει με την Αλβανία, τη Βουλγαρία και πρόσφατα τη Γιουγκοσλαβία, ενώ επίκειται υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας με τη Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v