Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Πως θα αντιμετωπίσει ο ΟΠΑΠ τις εξελίξεις

Σε πρόβλεψη για ποσό αντίστοιχο με τα οφειλόμενα στην Intralot θα προχωρήσει ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του. Από τα 65,45 εκατ. ευρώ που οφείλονται, τα 37,4 θα περαστούν στο λογαριασμό εσόδων – εξόδων, ενώ τα υπόλοιπα θα διαγραφούν από το αποθεματικό.

Marfin: Πως θα αντιμετωπίσει ο ΟΠΑΠ τις εξελίξεις
Σε καταγραφή πρόβλεψης (provision) για ποσό αντίστοιχο με αυτό της υποχρέωσης προς την Intralot μετά την απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου θα προβεί πιθανότατα ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το πρωϊνό report της Marfin Hellenic, το οποίο επικαλείται δηλώσεις στελεχών του οργανισμού.

Σε επικοινωνία των αναλυτών της χρηματιστηριακής με τη διοίκηση του οργανισμού έγινε γνωστό ότι είναι πολύ πιθανόν να σχηματιστεί πρόβλεψη για το ποσόν των 65,45 εκατ. ευρώ που αποτελεί τις καθυστερήσεις για τα οικονομικά έτη 2001 - 2002.

Εξ αυτών τα 37,4 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε, είναι πολύ πιθανόν να περαστούν στον λογαριασμό εσόδων- εξόδων, ενώ τα υπόλοιπα 28,05 εκατ. ευρώ πιθανόν θα διαγραφούν από τα αποθεματικά.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αναφέρεται στο report, ο ΟΠΑΠ σκοπεύει στη διανομή μεγαλύτερου μερίσματος το 2002, έναντι του 2001, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την αύξηση του ποσοστού επί των κερδών που καταβάλλεται ως μέρισμα. Σήμερα, το ποσοστό αυτό είναι στο 80%.

Σύμφωνα εξάλλου με το report, το δ.σ. του ΟΠΑΠ πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, προκειμένου να καθορίσει τη στρατηγική του αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας του στοιχήματος επί ιπποδρομιών και κυνοδρομιών. Σε κάθε περίπτωση, γράφει η Marfin Hellenic, θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος για την έναρξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v