Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sani/Ikos: Βάζει μπροστά για το Ikos Kissamos, επένδυση άνω των 125 εκατ.

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνουν δύο ξενοδοχεία του ομίλου σε Ελλάδα και Ισπανία. Το φθινόπωρο ξεκινούν τα έργα για το Ikos Kissamos στην Κρήτη.

Sani/Ikos: Βάζει μπροστά για το Ikos Kissamos, επένδυση άνω των 125 εκατ.

Το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη του 5 αστέρων Ikos Kissamos που έχει δρομολογήσει ο όμιλος Sani/Ikos στα Χανιά, με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας του στην Ελλάδα και την προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ομίλου που τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί στην Ιβηρική χερσόνησο, το πολυτελές Ikos Kissamos, μία επένδυση που αναμένεται να υπερβεί τον αρχικό προϋπολογισμό των 125 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί στον κόλπο της Κισσάμου στα Χανιά, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την άνοιξη του 2025.

Το resort θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Το Ikos Kissamos θα είναι το πρώτο ξενοδοχειακό συγκρότημα υπό το εμπορικό σήμα της Ikos Resorts στην Κρήτη, έναν προορισμό που εδώ και χρόνια η διοίκηση του ομίλου έχει εντάξει στα αναπτυξιακά της σχέδια.

Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον high end τουρισμό της περιοχής Χανίων, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και της Κρήτης συνολικά, ως ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού. Το 5άστερο θέρετρο θα κατασκευαστεί σε μία έκταση άνω των 200 χιλιάδων τ.μ. στον κόλπο Κισσάμου και αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 750 νέες θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή, στις 16 Ιουνίου αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα δύο νέα resorts του ομίλου, το Ikos Odisia στην Κέρκυρα και το Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα. Το νέο πολυτελές θέρετρο του νησιού των Φαιάκων αναπτύχθηκε στη θέση του ιστορικού Club Med και είναι το δεύτερο resort του ομίλου στην Κέρκυρα, όπου ήδη στον ίδιο κόλπο λειτουργεί το Ikos Dassia.

Την ίδια ημέρα θα κάνει το ντεμπούτο του και το νέο 5άστερο resort Ikos Porto Petro του ομίλου στη Μαγιόρκα. Είχε προηγηθεί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το soft opening του πολυτελούς θερέτρου. Το Ikos Porto Petro, δυναμικότητας 319 δωματίων, που βρίσκεται στο νησί των Βαλεαρίδων, είναι το έβδομο resort του ομίλου που φέρνει το βραβευμένο all-inclusive brand «Ikos» και το δεύτερο στην Ισπανία, μετά το Ikos Andalusia στη Μαρμπέλα-Εστεπόνα τον Μάιο του 2022.

Το επενδυτικό πλάνο, ύψους 900 εκατ. ευρώ, του ομίλου Sani/Ikos προβλέπει επίσης μέσα στο 2023 το λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, των Ikos Villas, στα πολυτελή θέρετρα Ikos Porto Petro στη Μαγιόρκα και Ikos Odisia στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το καινούργιο concept του ομίλου, στα δύο resorts της Ελλάδας και της Ισπανίας αναμένεται να αναπτυχθούν βίλες 3-4 υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα που θα προσφέρουν ιδιωτικότητα, με στόχο την προσέλκυση υψηλού επιπέδου ταξιδιωτών, οι οποίοι θα απολαμβάνουν all inclusive υπηρεσίες πολλών αστέρων. Στις εν λόγω βίλες θα μπορούν να φιλοξενούνται μεγάλες οικογένειες και πολυμελείς παρέες με απώτερο στόχο να καλυφθεί η έλλειψη της αγοράς στον τουρισμό υψηλών απαιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με το sovereign fund της Σιγκαπούρης, GIC. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο partners, το διεθνές επενδυτικό ταμείο, το οποίο χαράσσει στρατηγική μακροπρόθεσμου ορίζοντα, γίνεται βασικός μέτοχος του ομίλου με το ελληνικό DNA, η αξία του οποίου αποτιμάται στα 2,3 δισ. ευρώ. Τη διοίκηση του ομίλου Sani/Ikos ασκούν, ως διευθύνοντες σύμβουλοι και Co-Managing Partners, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Ματιέ Γκιγμέν, ενώ ο Σταύρος Ανδρεάδης είναι πλέον επίτιμος πρόεδρος του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v