Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Χριστοδουλάκη - ΝΔ υπέρ ΟΠΑΠ (update)

Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την καταβολή αποζημίωσης από τον ΟΠΑΠ προς την Intralot ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, τονίζοντας ότι ο οργανισμός θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα. Οξεία δήλωση και από πλευράς ΝΔ μέσω του εκπροσώπου της.

Παρέμβαση Χριστοδουλάκη -  ΝΔ υπέρ ΟΠΑΠ (update)
Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την καταβολή αποζημίωσης από τον ΟΠΑΠ προς την Intralot ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης.

Ο οργανισμός, όπως πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλάκης, θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα, ενώ όπως τόνισε ο ΟΠΑΠ διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Ρουσόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Το Τριμελές Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε χθες, ότι ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να πληρώσει το ποσό των 75 δισ. δρχ στην ιδιωτική εταιρεία INTRALOT. Και αυτή η υπόθεση έρχεται να δικαιώσει τις έγκαιρες επισημάνσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ασυδοσία που επικρατεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αιχμαλωσία του κράτους στα γνωστά μεγάλα συμφέροντα.

Η επίμαχη ”λεόντειος” σύμβαση υπεγράφη την περίοδο κατά την οποία Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ ήταν ο κ. Χρήστος Σαλαλές, όχι μόνο στέλεχος, αλλά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Και είναι γνωστό ότι ο κ. Σαλαλές, μετά την παραίτησή του από τον ΟΠΑΠ, ασχολήθηκε, σε υψηλόβαθμη θέση, στην ιδιωτική εταιρεία INTRACOM, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο συμφερόντων με την INTRALOT.

Οι συνειρμοί είναι εύλογοι και τα ερωτήματα πολλά, καθώς η απόφαση του ΟΠΑΠ να μην υλοποιήσει αυτή τη σύμβαση, που είχε υπογράψει ο κ. Σαλαλές, ανοίγει το παράθυρο – εάν τελεσιδικήσει η απόφαση – για να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στον μονοπωλιακό προμηθευτή του Δημοσίου 75 δισ. δρχ.

Αλήθεια, θα αποζημιώσει κανείς τους μικρομετόχους και τους επενδυτές του ΟΠΑΠ, που χάνουν τα χρήματά τους; Ή θα ακουστεί το ίδιο, που είχε πει ο Πρωθυπουργός πριν από καιρό: ”ας πρόσεχαν”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v