Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Στην μερισματική πολιτική που αναμένεται να είναι εφάμιλλη της περυσινής, στην επιτυχημένη εξαγορά της ΕTBAbank, καθώς και στην στρατηγική συμμαχία με την ING, αναφέρθηκε ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.

Πειραιώς: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τη πρόθεση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε η μερισματική πολιτική της για τη χρήση του 2002 να διαμορφωθεί πολύ κοντά στο περυσινό επίπεδο σε απόλυτο νούμερο, διατύπωσε σήμερα σε παρουσίαση στην ΕΘΕ, ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Ιάκωβος Γεωργάνας.

Αυτό, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργάνας, σε συνδυασμό με τα σημερινά επίπεδα τις τιμής της μετοχής και τις αποδόσεις εναλλακτικών τοποθετήσεων, σημαίνει ικανοποιητική μερισματική απόδοση.

Ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας, αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάπτυξη του oμίλου της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία έτη, ο οποίος διαδραματίζει πλέον πρωτεύοντα ρόλο στην ελληνική χρηματοοικονομική αγορά.

Ο κ. Γεωργάνας αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εξαγορά της ΕΤΒΑbank με την οποία ενισχύθηκε η κεφαλαιακή βάση του oμίλου της Τράπεζας Πειραιώς με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η περαιτέρω ανάπτυξη του ενεργητικού του, χωρίς την ανάγκη άντλησης κεφαλαίων από την κεφαλαιαγορά τα αμέσως επόμενα έτη.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Στρατηγική Συμμαχία με την ING - η οποία απέκτησε το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και μία θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο - στο χώρο των Τραπεζοασφαλιστικών Εργασιών (bancassurance) και των Ομαδικών Ασφαλιστικών Προϊόντων (employee benefits) αλλά και της Διαχείριση Περιουσίας Τρίτων (asset management), ενδυναμώνοντας τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς στους τομείς αυτούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργάνας στην βελτίωση της κερδοφορίας του oμίλου Πειραιώς, με αποτέλεσμα, τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, το εννιάμηνο του 2002, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, να παρουσιάσουν αύξηση κατά 6,8%.

Η βελτίωση αυτή προήλθε κυρίως από τη σημαντική βελτίωση των οργανικών εσόδων από επαναλαμβανόμενες εργασίες αλλά και από τη συγκράτηση των γενικών εξόδων λειτουργίας.

Ο Αντιπρόεδρος του oμίλου Πειραιώς αναφέρθηκε και στους στρατηγικούς στόχους του oμίλου για την επόμενη πενταετία οι οποίοι συνοψίζονται στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης, στη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς και στην αύξηση της περιουσίας των μετόχων.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι η αναγκαία η ύπαρξη του τριπτύχου – ικανό και αφοσιωμένο προσωπικό, κατάλληλη τεχνολογική υποδομή και τα αναγκαία κεφάλαια – το οποίο και διαθέτει σήμερα ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Επίσης, αναφερόμενος στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, εξέφρασε την πίστη του ότι θα κατακτήσει οπωσδήποτε, είτε σε 10 είτε σε 15 χρόνια, την πραγματική σύγκλιση.

Το περιθώριο ανάπτυξης των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στους τομείς της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, των τραπεζοασφαλειών και της διαχείρισης ενεργητικού.

Οι Τράπεζες που είναι σε θέση να αφομοιώσουν ταχύτερα τις αλλαγές του περιβάλλοντος, να εφαρμόζουν τις νέες τεχνολογίες με επιτυχία και να ελέγχουν αποτελεσματικά τους αναλαμβανομένους κινδύνους και το κόστος λειτουργίας τους, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και βελτίωσης της κερδοφορίας του, κατέληξε ο κ. Γεωργάνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v