Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα φτιάξει με 72,65 εκατ. η Ravago στο Λαύριο

«Πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Τι προβλέπει το σχέδιο της επιχείρησης για τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής.

Τι θα φτιάξει με 72,65 εκατ. η Ravago στο Λαύριο

Το «πράσινο φως» στη νέα επένδυση της Ravago άναψε χθες Δευτέρα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Το επενδυτικό σχέδιο «Εκσυγχρονισμός, ενεργειακή αναβάθμιση και επέκταση βιομηχανικής μονάδας της Ravago Hellas Μ.Α.Β.Ε.Ε.» αφορά στη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής πρώτων υλών σε πρωτογενή μορφή μονωτικών υλικών και στον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης μονάδας και της παραγωγικής διαδικασίας, στη περιοχή της Λαυρεωτικής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 72.657.472 ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν από την υλοποίησή του 62,5 νέες Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Η νέα επένδυση αποτελείται από δύο υποέργα (Α1 και Α2) και από τρία συμπληρωματικά έργα (Β1, Β2 και Β3), και αποσκοπεί στο σύνολό της στη:

- βελτίωση της παραγωγικής δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας μέσω της βελτιστοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας,

- δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής νέων προϊόντων,

- αύξηση της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας της εγκατάστασης μέσω της αύξησης της δυνατότητας παραλαβής και αποθήκευσης πρώτων υλών και

- παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί νέα μονάδα παραγωγής διογκώσιμης πολυστερίνης και εξηλασμένης διογκώσιμης πολυστερίνης (ενδιάμεσα προϊόντα) δυνατότητας παραγωγής 80.000 τόνων ανά έτος, μέρος των οποίων (60.000 τόνοι) θα πωλείται απευθείας σε σακιά/χύδην ως ενδιάμεσο προϊόν και το υπόλοιπο θα διοχετεύεται στο εργοστάσιο εξηλασμένης διογκώσιμης πολυστερίνης, όπου θα παράγονται 20.000 τόνοι ενός δεύτερου διαφορετικού ενδιάμεσου προϊόντος. Το project προβλέπει την αντικατάσταση του συστήματος αυτόματης ρύθμισης διεργασιών MOD5 (σύστημα process automation) της μονάδας παραγωγής πολυστυρενίου και αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητάς της σε 35.000 τόνους (από 30.000 τόνους).

Τα συμπληρωματικά έργα αφορούν στην επέκταση της υφιστάμενης προβλήτας Αγίου Νικολάου Λαυρίου προκειμένου να καταστεί δυνατή η φιλοξενία πλοίων με πρώτες ύλες χωρητικότητας 5.000 τόνων (αντί 3.000) το καθένα. Στη δημιουργία δεξαμενών για την παραλαβή χύδην πρώτων υλών 6.000 κυβικών μέτρων στυρενίου (επιπλέον της ήδη υπάρχουσας δυναμικότητας των 4.000 κυβικών μέτρων) και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων στην υφιστάμενη εγκατάσταση συνολικής ισχύος 1MW τα οποία θα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά 15%, ενισχύοντας το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εγκατάστασης.

Το έργο χωροθετείται στον όρμο Αγίου Νικολάου στη περιοχή Θορικoύ που υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Λαυρεωτικής. Η επένδυση θα υλοποιηθεί επί μη αξιοποιημένης έκτασης εντός της ιδιοκτησίας του ομίλου συνολικής έκτασης 116 στρ. μεταξύ της υφιστάμενης εγκατάστασης και του ΑΗΣ (Ατμοηλεκτρικός Σταθμός) Κερατέας - Λαυρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v