Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Μπενόπουλος (Cafetex): Γιατί εξαγοράσαμε την Beanies

Οι τρεις λόγοι που οδήγησαν στην απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Βρετανικής BEANIES και τα σχέδια για νέες εξαγορές στο εξωτερικό.

Γ. Μπενόπουλος (Cafetex): Γιατί εξαγοράσαμε την Beanies

Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, η Cafetex, συμφερόντων του επιχειρηματία Γιάννου Μπενόπουλου και της VNK Capital των Βασίλη και Νέλλης Κάτσου, έδωσαν πριν από λίγες ώρες τα χέρια με την βρετανικών συμφερόντων εταιρεία Beanies The Flavour Company LTD

Το deal έκλεισε την Τετάρτη 19 Απριλίου στην Αθήνα -οι πρώτες υπογραφές «έπεσαν» στο Λονδίνο νωρίτερα μέσα στον μήνα- ενώ δεν έγινε γνωστό το ύψος του τιμήματος απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της βρετανικής εταιρείας από την ελληνικών συμφερόντων Cafetex.

Γιατί όμως η Cafetex, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα, κάτοχος του brand Coffeeway, αποφάσισε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μιας βρετανικής εταιρείας;

«Τρεις ήταν οι λόγοι που βάρυναν στην απόφασή μας», λέει στο Euro2day.gr ο επικεφαλής της Cafetex Γιάννος Μπενόπουλος. «Ο πρώτος είναι ότι η Beanies ειδικεύεται στους αρωματικούς καφέδες και δη στον στιγμαίο καφέ που δεν έχουμε παρουσία, ο δεύτερος λόγος είναι το γεγονός ότι η μονάδα παραγωγής της είναι στην Αγγλία και αυτό δίνει στην Cafetex άμεση πρόσβαση στη βρετανική αγορά και ο τρίτος λόγος είναι η εξαγωγική της βάση, αναφέρει ο κ. Μπενόπουλος. Η Beanies θα εισφέρει στα οικονομικά αποτελέσματα της Cafetex περί τα 6,5-7 εκατ. ευρώ πρόσθετο τζίρο, θα ενισχύσει την εξαγωγική της βάση καθώς έχει παρουσία σε 30 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία».

Για τον κ. Μπενόπουλο η δραστηριοποίηση στο εξωτερικό αποτελεί προτεραιότητα για την Cafetex. «Είμαστε ανοικτοί και κοιτάμε ευκαιρίες για εξαγορές ξένων εταιρειών», λέει.

Πέρυσι ο τζίρος της Cafetex διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 13 εκατ. ευρώ και εφέτος εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 15 εκατ. ευρώ. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του έτους η Cafetex, σύμφωνα με τον κ. Μπενόπουλο, πέτυχε αύξηση 20% του τζίρου της, ενώ όπως αναφέρει το 10% του όγκου καφέ που πωλείται στα σούπερ μάρκετ παράγεται από την Cafetex. Η συνολική αγορά καφέ πάντως εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Ο όγκος πωλήσεων καταγράφει από τις αρχές του έτους απώλειες της τάξεως του 3-4%, οι πωλήσεις σε αξίας εμφανίζουν ανάπτυξη 5-6% με τις πωλήσεις των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που ελέγχουν μερίδιο 10% να εμφανίζουν αύξηση 10%.

Εκτός από πρόσθετο τζίρο, διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας και πρόσβαση σε 30 αγορές, με την ενσωμάτωση του εργοστασίου της Beanies, η συνολική παραγωγική δυνατότητα της Cafetex θα ανέρχεται πλέον στους 3.000 τόνους ετησίως. Στα τέλη Μαρτίου η Cafetex ολοκλήρωσε επένδυση στο εργοστάσιο της στην Αττική μέσω της οποίας αύξησε κατά 25% την παραγωγική του δυναμικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v