Τον 8ο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα στις 4-6 Μαΐου. Ποιες χώρες θα συμμετάσχουν.

Τον 8ο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου στηρίζει η Τράπεζα Πειραιώς

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2016 ο διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) με τη διοργάνωση να πραγματοποιείται φέτος στην Καβάλα. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι υποστηρικτής του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιόλαδου ATHIOOC, που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Μαΐου 2023, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας και τον οποίο συνδιοργανώνουν η εταιρεία Vinetum και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Στο διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο διαγωνισμό με την αποστολή δειγμάτων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Tα ελαιόλαδα αξιολογούνται από 30μελή διεθνή κριτική επιτροπή, η διαδικασία αξιολόγησης είναι κλειστή στο κοινό και η οργανοληπτική δοκιμή των ελαιόλαδων είναι «τυφλή».

Μέχρι σήμερα, στο διαγωνισμό Athena έχουν συμμετάσχει ελαιόλαδα από: Αλγερία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, HΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Χιλή και την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς πέραν της εμπειρίας από μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια διάκριση, που θα τους δώσει ένα επιπλέον εμπορικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Η τελετή απονομής των βραβείων, για τα καλύτερα ελαιόλαδα, θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα υπάρχει και έκθεση ελαιόλαδων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό ATHIOOC υποβάλλονται μέχρι και τις 30.3.2023 έντυπα ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://www.athenaoliveoil.gr/el/.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v