Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alstom: Στο στόχαστρο έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Στοχεύει σε γραμμή 4 του μετρό, τρένα υδρογόνου, αναβάθμιση σιδηροδρομικού δικτύου και κατασκευή δικτύου σταθερής τροχιάς σε συνδυασμό τραμ-προαστιακού στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας.

Alstom: Στο στόχαστρο έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Στην αναζήτηση χρηματοδότησης είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε μέσω του προγράμματος για καινοτόμες επενδύσεις στο πλαίσιο «Πρότυπες προτάσεις» για την κατασκευή δικτύου σταθερής τροχιά που θα συνδέει το Ηράκλειο της Κρήτης με το νέο αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί στο Καστέλι βρίσκεται η Alstom.  

Όπως είπε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Σταύρος Βλάχος, Managing Director Ελλάδας και Βαλκανίων ήδη έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με το υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή ενός σύνθετου δικτύου που μέσα στην πόλη του Ηρακλείου θα έχει τη μορφή τραμ για χαμηλές ταχύτητες ενώ εκτός πόλης θα γίνει με τη μορφή Προαστιακού ώστε να αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο στο Ηράκλειο υπάρχει ήδη δίκτυο τραμ που χρησιμοποιούταν για την μεταφορά κάρβουνου και το οποίο έχει εγκαταλειφθεί, ενώ υπάρχει πρόβλεψη το έργο να αναπτυχθεί και ενδιάμεσα του ΒΟΑΚ, όπως στην περίπτωση της Αττικής Οδού στην Αθήνα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βλάχος και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας που, όπως είπε έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με το δίκτυο του μετρό που, όπως ανέφερε, είναι από τα πιο προηγμένα δίκτυα της Ευρώπης.  Στόχος της Alstom είναι να διεκδικήσει την συνολική αναβάθμιση και ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, ενώ ολοκληρώνει την σηματοδότηση και ηλεκτροδότηση της γραμμής Δομοκός - Θεσσαλονίκη.  

Παράλληλα η εταιρεία στοχεύει μέσα στο 2023 σε συμφωνίες που αφορούν:

  • Στα νέα τρένα υδρογόνου που αναμένεται να δημοπρατηθούν από το υπουργείο Υποδομών στο πλαίσιο αναβάθμισής του σιδηροδρομικού υλικού όπου ήδη δοθεί το «πράσινο φως» από την ΕΕ.
  • Στην γραμμή 4 του μετρό η υλοποίηση του οποίου έχει ξεκινήσει ήδη αλλά και στις μελλοντικές επεκτάσεις με πιο κοντινή αυτή προς Ίλιον, που αναμένεται να δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες.
  • Στις επεκτάσεις του Προαστιακού σιδηρόδρομου προς Ραφήνα και Λαύριο.

Η Alstom την ίδια στιγμή προχωρά σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με καινοτομίες παγκοσμίως ενώ παράλληλα στελεχώνεται με Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό και οι οποίοι επιστρέφουν στην χώρα μας για εργασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v