Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Despec Πολυμέσα: Κέρδη κατώτερα των προσδοκιών

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 28,1% και κερδών 1,4% αναμένεται να εμφανίσει για το 2002 η εταιρία Despec Πολυμέσα, παρουσιάζοντας, ωστόσο υστέρηση σε σχέση με τις προβλέψεις στο ενημερωτικό δελτίο γαι την εισαγωγή.

Despec Πολυμέσα: Κέρδη κατώτερα των προσδοκιών
Ανοδική πορεία παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της εταιρίας Ντεσπέκ Πολυμέσα για το σύνολο της χρήσης του 2002, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αναμένεται να διαμορφωθεί σε 10,80 εκατ. ευρώ περίπου το 2002 έναντι 8,43 εκατ. ευρώ το 2001 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28,1%.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρίας αναμένεται να ανέλθουν σε 0,86 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 0,85 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,4% περίπου.

Στο πλαίσιο της εισαγωγής της εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α., στα μέσα του 2002, προβλέπονταν ότι ο κύκλος εργασιών της για τη χρήση 2002 θα διαμορφωνόταν σε 10,77 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων προβλέπονταν ότι θα διαμορφωθούν σε 0,98 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση προς το Χ.Α., η απόκλιση που παρατηρείται μεταξύ των αναμενόμενων και των προβλεπόμενων στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, αποτελεσμάτων, οφείλεται στο ότι η εταιρία είχε ενσωματώσει στα αποτελέσματά της πωλήσεις από την αναμενόμενη κυκλοφορία τριών νέων τίτλων ψυχαγωγίας.

Η εταιρία ανέμενε σημαντικά κέρδη από την πώληση των ανωτέρω προϊόντων, καθώς αυτά πωλούνται με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω τίτλοι θα κυκλοφορούσαν το Νοέμβριο του 2002, σύμφωνα με γνωστοποίηση του εκδοτικού οίκου τον οποίο αντιπροσωπεύει η εταιρία στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο εν λόγω γνωστός εκδοτικός οίκος τίτλων παιχνιδιών καθυστέρησε την κυκλοφορία των νέων τίτλων παιχνιδιών για το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρίας τη χρήση 2002 συνοδεύτηκε από μία αποδοτική χρηματοοικονομική διαχείριση που οδήγησε στον περιορισμό των αναγκών της σε κεφάλαιο κίνησης.

Την 31.12.2002 το κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας αναμένεται ότι θα ανέρχεται σε 8,29 εκατ. ευρώ , ήτοι 77% ως ποσοστό του κύκλου εργασιών, έναντι 4,52 εκατ. ευρώ, ήτοι 54% ως ποσοστό του κύκλου εργασιών την 31.12.2001. Θετικά στον περιορισμό των αναγκών της εταιρίας σε κεφάλαιο κίνησης συντέλεσε και η μείωση του ύψους των αποθεμάτων της, ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, σε σχέση με τη χρήση 2001.

Την 31.12.2002 τα αποθέματα της εταιρίας εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 24% ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών έναντι 35% ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών την 31.12.2001. Η εταιρία τη χρήση 2002 παρουσίασε σημαντική βελτίωση των τραπεζικών της υποχρεώσεων οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν σε 2.040 χιλ. ευρώ έναντι 2.348 χιλ. ευρώ τη χρήση 2001. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρίας αναμένεται να διαμορφωθεί σε 5,96 εκατ. ευρώ την 31.12.2002 έναντι 5,94 εκατ. ευρώ την 31.12.2001.

Παράλληλα, η εταιρία διατηρεί την 31.12.2002 διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 2,85 εκατ. ευρώ από τα οποία ποσό ύψους 2,64 εκατ. ευρώ προέρχονται από τα αδιάθετα αντληθέντα κεφάλαια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας τα οποία είναι επενδυμένα σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρίας στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο.

Η εταιρία, στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου και της εισαγωγής της στο Χ.Α., έχει προβεί σε λεπτομερή ανάπτυξη της στρατηγικής της και του επενδυτικού της προγράμματος - εξαγορές άλλων εταιριών οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των Πολυμέσων, της Οικιακής Ψυχαγωγίας και του Διαδραστικού Λογισμικού - αναλυτική παρουσίαση του οποίου παρατίθεται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, έχει ήδη επεξεργαστεί αρκετές συγκεκριμένες προτάσεις εξαγοράς άλλων εταιριών, ωστόσο οι διαφαινόμενοι όροι συναλλαγής δεν κρίθηκαν ικανοποιητικοί.

Προέκυψε έτσι, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση εναλλακτικών περιπτώσεων εξαγοράς εταιριών και των προοπτικών που αυτές παρουσιάζουν. Συνεπεία των ανωτέρω και σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Νοέμβριο δόθηκε παράταση προθεσμίας για την ολοκλήρωση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων κατά 18 μήνες με πιθανή αναθεώρηση αυτού.

Επίσης στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Διοίκηση της εταιρίας συνεχίζει να εξετάζει διάφορες προτάσεις με απώτερο σκοπό την υλοποίηση εκείνων των επενδύσεων που θα επιφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την εταιρία και τους μετόχους της. Πάγια πολιτική της Εταιρίας είναι η άμεση ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για κάθε εξέλιξη σχετική με την ολοκλήρωση της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v