Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να διατηρηθεί πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα

«Θα ήταν θεμιτό να ισχύσουν τα ίδια μέτρα για όλους, ακόμα και για τα ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο και εκμισθώνονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ώστε να μην δημιουργείται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού», προσθέτει η ανακοίνωση.

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Να διατηρηθεί πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθώματα

«Η διαμορφούμενη κατάσταση για τη χειμερινή περίοδο, η αβεβαιότητα που δημιουργεί το ύψος του κόστους της ενέργειας και οι έντονες πληθωριστικές τάσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχής μείωση του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος, μας αναγκάζουν να φέρουμε στο προσκήνιο πρόταση για συνέχιση του μέτρου της αναπροσαρμογής των επαγγελματικών μισθωμάτων έως 3% και για το 2023».

Αυτό επισημάνθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που αποφάσισε ομόφωνα να στείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με αφορμή τις συνεχείς αναφορές των μελών του για προγραμματισμένες αναπροσαρμογές των επαγγελματικών τους μισθωμάτων με περίοδο έναρξης τον Ιανουάριο του 2023, συνυπολογίζοντας τη διαμορφούμενη κατάσταση για τη χειμερινή περίοδο, την αβεβαιότητα που δημιουργεί το ύψος του κόστους της ενέργειας και τις έντονες πληθωριστικές τάσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή μείωση του διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος, αποφάσισε ομόφωνα να σας προτείνει τη συνέχιση του μέτρου που καθορίζει έως 3% το ανώτατο όριο αναπροσαρμογής των μισθωμάτων για εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων και για το 2023, όπως ισχύει σήμερα βάσει του άρθρου 121 του ν. 4926/2022.

Επιπροσθέτως θα ήταν θεμιτό να ισχύσουν τα ίδια μέτρα για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, ακόμα και για τα ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο και εκμισθώνονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ώστε να μην δημιουργείται ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v