Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τεχνική Ολυμπιακή στην Ένωση Θεσμικών

Τους στόχους και τις προοπτικές της εταιρίας, καθώς και τις εξελίξεις από την επιχειρηματική δραστηριότητα των θυγατρικών της παρουσίασε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η Τεχνική Ολυμπιακή.

Η Τεχνική Ολυμπιακή στην Ένωση Θεσμικών
Τις εξελίξεις από την επιχειρηματική δραστηριότητα των θυγατρικών της κατά το λήξαν έτος, καθώς και τους στόχους και τις προοπτικές για το νέο έτος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σήμερα η διοίκηση της εταιρίας Τεχνικής Ολυμπιακής στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Κ. Στέγγος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του εννεαμήνου της περασμένης χρονιάς και επεσήμανε τη συμβολή των επιτυχημένων ενοποιήσεων των εταιριών του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη συγχώνευση των αμερικανικών εταιριών του ομίλου Engle Homes και Newmark Homes από την Technical Olympic USA και την έναρξη διαπραγμάτευσης από τον περασμένο Ιούνιο των μετοχών αυτής στο NASDAQ (TOUS).

Επίσης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συγχώνευση με απορρόφηση από την ΜΟΧΛΟΣ των τεχνικών κλάδων των εισηγμένων εταιρειών Τεχνική Ολυμπιακη και ΔΙΕΚΑΤ και αυτουσίως τριών ακόμη ανωνύμων τεχνικών εταιριών, που είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη εργοληπτικού πτυχίου της νέας έβδομης τάξης του ΥΠΕΧΩΔΕ από την εταιρία ΜΟΧΛΟΣ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα ενοποιημένα αποτελέσματα για την περίοδο 1/1-30/9/2002 επεσήμανε την ισχυρή κεφαλαιακή βάση του ομίλου (ύψους 542 εκατ. ευρώ) και την κατάταξη του στις κορυφαίες θέσεις των εταιριών του Χ.Α. (στην 6η θέση με βάση τον σημειωθέντα κύκλο εργασιών ύψους 1,28 δισ. ευρώ και στην 14η με βάση τα προ φόρων κέρδη, ύψους 81 εκατ. ευρώ).

Τόνισε την σημαντική επίδραση των αποτελεσμάτων (κύκλος εργασιών 1,49 δισ. ευρώ, EBITDA 74 εκατ. ευρώ) στην διαμόρφωση των αντίστοιχων αποτελεσμάτων και μεγεθών του ομίλου, επισημαίνοντας την συνεχή τους ανάπτυξη και διεύρυνση μετά τις πρόσφατες εξαγορές.

Αναφέρθηκε επίσης στις διάφορες πρόσφατες εξελίξεις των εταιρικών υποθέσεων και δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων, η ως άνω απόκτηση από την κατασκευαστική εταιρία του ομίλου ΜΟΧΛΟΣ του εργοληπτικού πτυχίου της νέας έβδομης τάξης του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά την κατάταξή του στις κορυφαίες θέσεις των δημιουργηθέντων ομίλων και η υπογραφείσα σύμβαση συμμετοχής της εταιρίας στην ανάληψη των έργων ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και εκμετάλλευσης της μαρίνας του Φλοίσβου στο Φάληρο (μαρίνα VIP).

Επίσης έγινε αναφορά στην απόκτηση της άδειας και του εξοπλισμού του καζίνο στο Πόρτο Καρράς και οι αναμενόμενες εκ τούτου θετικές επιπτώσεις στην κερδοφορία των εκμεταλλεύσεων του συγκροτήματος, καθώς και στην διεύρυνση και προώθηση των τουριστικών δραστηριοτήτων του ομίλου με την ανακαίνιση, αναμόρφωση και ανάπτυξη όλων των εκμεταλλεύσεων στο Πόρτο Καρράς (μαρίνα, golf, οινοποιείο, κατασκευή κατοικιών, κλπ).

Τέλος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου από την έναρξη εκμετάλλευσης τουριστικών μαρινών σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς και στην διεύρυνση των προοπτικών εκμετάλλευσης από την λειτουργία μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ακολούθως, στις αναφορές διαφόρων στελεχών του ομίλου, επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων οι πρόσφατες εξαγορές από την Technical Olympic USA των αμερικανικών εταιριών του homebuilding ”Masonry Homes” της πολιτείας του Maryland και ”DS Ware Homes”, έναντι των ποσών των 28 εκατ. δολαρίων και 35 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα, στα πλαίσια της ”οργανικής” διεύρυνσης και ανάπτυξης των μεγεθών του ομίλου στην αμερικανική αγορά, καθώς επίσης η αναμενόμενη έγκριση λειτουργίας εταιρίας σε ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v