Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: 25% αύξηση στα προ φόρων κέρδη το 2001

Αύξηση της τάξης του 25% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου Frigoglass για το 2001 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και ανήλθαν στα 5,3 δισ. δραχμές. Αύξηση 13% παρουσιάζουν επίσης και τα ενοποιημένα, προ φόρων, χρηματοοικονικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA).

Frigoglass: 25% αύξηση στα προ φόρων κέρδη το 2001
Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου Frigoglass για το 2001, μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας και των έκτακτων κερδών/ζημιών από συμμετοχές, αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανήλθαν στα 5,3 δισ. δραχμές. Τα ενοποιημένα, προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανέρχονται στα 17 δισ. δρχ., παρουσιάζοντας αύξηση 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι ενοποιημένες πωλήσεις, αντίστοιχα, αυξήθηκαν κατά 17% και ανήλθαν στα 98 δισ. δραχμές.

Η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην αύξηση των πωλήσεων σε όλους τους κλάδους. Οι δραστηριότητες στη Νιγηρία συνεισέφεραν κέρδη 3,3 δισ. δραχμών. Το μερίδιο του Ομίλου στα κέρδη της VPI, εταιρία παραγωγής ρητίνης ΡΕΤ, ανήλθε στα 1,9 δισ. δρχ. και τα κέρδη του κλάδου επαγγελματικής ψύξης ανήλθαν στα 357 εκατ. δραχμές. Στον κλάδο των πλαστικών, το αρνητικό αποτέλεσμα μειώθηκε περαιτέρω και περιορίστηκε στα 264 εκατ. δραχμές.

Σημειώνεται ότι στις δημοσιευμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνονται για το 2001 έκτακτες ζημίες 2,2 δισ. δραχμών, που αφορούν τη διακοπή λειτουργίας της θυγατρικής Blue Ice & Co. AS, ενώ για το έτος 2000 περιλαμβάνονται έκτακτα κέρδη από την πώληση της συμμετοχής στα υαλουργεία στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ύψους 2,1 δισ. δραχμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v