Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διψήφιο growth αλλά με ζημιές για την Κυριακούλης

Αυξημένη τουριστική ζήτηση αλλά και περισσότερες εστίες κινδύνου βλέπει η διοίκηση της εισηγμένης, όπως κατέθεσε στη χθεσινή γενική συνέλευση. Τι είπε για μαρίνες και δανειακές υποχρεώσεις.

Διψήφιο growth αλλά με ζημιές για την Κυριακούλης

Το 2022 προοιωνίζεται ως μια καλή τουριστική χρονιά, με την εταιρεία να προσβλέπει σε διψήφιο ποσοστό αύξησης τόσο σε ημέρες ναυλώσεων όσο και σε επίπεδο εσόδων, σημείωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Σπύρος Κυριακoύλης, στο περιθώριο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι εκτός από τον κύκλο εργασιών που ενισχύεται, εντείνονται και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

«Το θετικό είναι ότι μετά από μια διετή περίοδο περιορισμών, οι άνθρωποι δείχνουν διάθεση να ξεσκάσουν και να αναπληρώσουν τις χαμένες διακοπές του 2021 και του 2020. Έτσι έχει προκύψει μια αυξημένη ζήτηση για φέτος, η οποία πιθανόν να συνεχιστεί και μέσα στο επόμενο έτος.

Παρ' όλα αυτά, περισσότερες σε σχέση με το παρελθόν είναι και οι εστίες κινδύνου: Από τον πληθωρισμό που ανεβάζει τις λειτουργικές μας δαπάνες, έως τη μελλοντική πορεία της πανδημίας, τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τα ελληνοτουρκικά, το πρόβλημα με τις μέδουσες, κ.λπ.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι ενώ η διοίκηση της εισηγμένης προσδοκά για φέτος σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών της, εκτιμά ότι δεν θα επανέλθει σε θετικό αποτέλεσμα σε επίπεδο προ φόρων (άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο επίτευξης κερδών σε επίπεδο προ προβλέψεων), ούτε φέτος, αλλά ούτε πολύ πιθανόν και το 2023.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Κυριακoύλης απαντώντας σχετικά σε ερωτήματα μετόχων, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

• Ο κίνδυνος από την ανοδική τάση των επιτοκίων αντιμετωπίζεται από την εταιρεία μέσα από τον στόχο για μείωση του ύψους των δανειακών της υποχρεώσεων, ενώ παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό των δανείων της μητρικής εταιρείας έχει συναφθεί με σταθερό επιτόκιο.

• Η εταιρεία διαχειρίζεται ήδη τη μαρίνα της Καλαμάτας και θα επιδείξει ενδιαφέρον για διαγωνισμούς μαρίνων που προκηρύσσει ο ΤΑΙΠΕΔ, υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα οδηγεί σε επιθυμητές αποδόσεις προς όφελος των μετόχων.

• Οι περισσότεροι πελάτες της εταιρείας είναι Ευρωπαίοι (κυρίως από Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο) ενώ οι Ρώσοι πελάτες μπορεί ως ένα βαθμό να έχουν μειωθεί φέτος λόγω της συγκυρίας, αλλά ποτέ δεν αποτελούσαν μεγάλο ποσοστό του συνόλου.

Η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος. Το 2021 η εισηγμένη σημείωσε κύκλο εργασιών 20,72 εκατ. ευρώ (26,59 εκατ. το 2020) και υποχρεώθηκε σε ζημία -2,12 εκατ. (-5,13 εκατ. ευρώ το 2020). Στις 31/12/2021 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί σε 12,82 εκατ. και ο καθαρός δανεισμός σε 7,69 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v