Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 29 Απριλίου το ντεμπούτο του ξενοδοχείου ON Residence

Με στόχο να αναδειχθεί ως η «Μεγάλη Βρετανία» της Θεσσαλονίκης, το πολυτελές boutique ξενοδοχείο αναβαθμίζει την τουριστική αγορά της πόλης.

Στις 29 Απριλίου το ντεμπούτο του ξενοδοχείου ON Residence

Την αλλαγή του τουριστικού και γαστρονομικού χάρτη της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί η λειτουργία του ON Residence, του πολυτελούς ξενοδοχείου που αποτελεί μια σύμπραξη της Grivalia Hospitality και του TOR Hotel Group, συμφερόντων της οικογένειας Τορνιβούκα.

Το νέο boutique ξενοδοχείο της βορειοελλαδίτικης πόλης, μια επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ, θα ανοίξει τις πόρτες του στις 29 Απριλίου, στοχεύοντας αφενός στην προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και αφετέρου στον επαναπροσδιορισμό των standards της luxury φιλοξενίας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Στο ισόγειο του ON Residence θα αναβιώσει έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες το θρυλικό για τη Θεσσαλονίκη εστιατόριο «Ολυμπος Νάουσα», το οποίο αποτελούσε σήμα κατατεθέν της πόλης και ήταν αγαπημένο στέκι σπουδαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής. Το εστιατόριο, στο οποίο «οφείλει» την επωνυμία του το νέο boutique ξενοδοχείο, θα προσφέρει πιάτα υψηλής γαστρονομίας όχι μόνο στους… ενοίκους του ON Residence, αλλά και στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Στόχος των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου είναι να αναδειχθεί το ON Residence ως η «Μεγάλη Βρετανία» της Θεσσαλονίκης, με τις τιμές διάθεσης των δωματίων να διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση σε επίπεδα λίγο υψηλότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

«Σε σχέση με τον ανταγωνισμό σίγουρα οι τιμές θα είναι ένα κλικ παραπάνω, γιατί έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα. Είναι ένα ξενοδοχείο boutique, με αυτή την τοποθεσία και αυτή την Ιστορία. Πριν από 100 χρόνια το ξενοδοχείο Mediterranée ανέβασε τα standards του προορισμού. Τώρα πιστεύουμε ότι το “Ολυμπος Νάουσα” βάζει τον πήχη ακόμη ψηλότερα και θα συμβάλει στην προσέλκυση ταξιδιωτών πολύ υψηλότερου επιπέδου στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, διευθύνων σύμβουλος του Tor Hotel Group. Η ζήτηση είναι ισχυρή, με τις κρατήσεις να κινούνται σε πάρα πολύ καλά επίπεδα και την πλειονότητα των πρώτων επισκεπτών του ON Residence να είναι Ελληνες.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Κωνσταντίνο Τορνιβούκα, διευθύνοντα σύμβουλο του Tor Hotel Group, οι ανατιμήσεις στα υλικά της τελευταίας περιόδου σε συνδυασμό με τον απαιτητικό χαρακτήρα του project οδήγησαν σε υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού κατά 20% περίπου. 

Το επταώροφο ON Residence είναι δυναμικότητας 60 δωματίων, εκ των οποίων τα 9 είναι σουίτες, και, εκτός από το εστιατόριο «Ολυμπος Νάουσα», διαθέτει cocktail bar, εσωτερική αυλή, σύγχρονο γυμναστήριο, αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

«Το “Oλυμπος Νάουσα”, ένα ιστορικό τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ, για να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και για τον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας. Το ON Residence είναι μεγάλης σημασίας για εμάς, καθώς αποτελεί το πρώτο μας ολοκληρωμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο έγινε ακριβώς όπως το φανταζόμασταν και ακόμη καλύτερο», τόνισε ο Γιώργος Χρυσικός, ιδρυτής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Grivalia Hospitality.

Το ακίνητο, το οποίο σήμερα στεγάζει το ξενοδοχείο ON Residence και στο οποίο επανασυστήνεται το εστιατόριο «Ολυμπος-Νάουσα», πέρασε στην ιδιοκτησία των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχαν η Grivalia Hospitality (65%) και ο TOR Hotel Group (35%).

Αναφερόμενος στις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού, ο CEO του TOR Hotel Group τόνισε: «Πιστεύω ότι η πόλη μας έχει μια τεράστια δυναμική. Εχει όλα τα συστατικά για να γίνει ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός που θα προσελκύσει όλο και περισσότερους επισκέπτες και για αναψυχή και για επαγγελματικούς σκοπούς. Αυτό το αποδεικνύουν και τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί και έχουν δρομολογηθεί στην πόλη. Εχουμε ένα καινούργιο, πολύ σύγχρονο και λειτουργικό αεροδρόμιο και το λιμάνι μας έχει ξεκινήσει να προσελκύει πολύ περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Η δημιουργία του Εβραϊκού Μουσείου, το οποίο έχει ωριμάσει αρκετά, η ανάπλαση της Εκθεσης, το μετρό και η Αγορά Μοδιάνο, που κι αυτή πλησιάζει και θα είναι μαζί με το “Ολυμπος-Νάουσα” τα δύο τοπόσημα της πόλης, είναι κάποια στοιχεία που μας κάνουν να έχουμε μια μεγάλη πεποίθηση ότι η πόλη αυτή θα πάει μπροστά».

Βέβαια, όπως τόνισε, «αυτό που λείπει είναι ένα οργανωμένο σχέδιο προβολής του προορισμού, που να βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη τεχνοκρατική μελέτη που θα ανατεθεί στους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι θα κάνουν κάτι ολοκληρωμένο. Μόνο έτσι η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το κοινό και τις τιμές που αρμόζουν σε μία τέτοια σπουδαία πόλη». 

Το portfolio του TOR Hotel Group

Με παράδοση 97 ετών στον τομέα του τουρισμού, ο ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος TOR Hotel είχε στο χαρτοφυλάκιό του το ιστορικό Mediterranée, το οποίο ήταν το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στην Ελλάδα μετά τη «Μεγάλη Βρετανία». 

Το Mediterranée, σήμα κατατεθέν της βορειοελλαδίτικης πόλης, λειτούργησε από το 1925 μέχρι τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Σήμερα ο όμιλος, ο οποίος εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλα μέρη της χώρας εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται, απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και διαθέτει υπό την ομπρέλα του 5 ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, στο TOR Hotel Group ανήκουν το νέο 5 αστέρων ξενοδοχείο On Residence στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, το σύγχρονο 4 αστέρων City Hotel στην καρδιά της πόλης, το The Excelsior, ένα luxury boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων, καθώς και το φημισμένο Eagles Resort στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το πολυτελές 5 αστέρων Eagles Palace και το επίσης πεντάστερο Eagles Villas.

Το χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality

Εκτός από το ON Residence, η Grivalia Hospitality διαθέτει στο portfolio της 6 premium projects στον χώρο της φιλοξενίας, αξίας 450 εκατ. ευρώ. Μέσα στο 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση του πολυτελούς συγκροτήματος Piperi που αναπτύσσει η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου.

Επίσης, έχει δρομολογήσει το «Project blue» στη Μύκονο, μία επένδυση προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, με την Mandarin Oriental, τον ιδιοκτήτη και διαχειριστή μερικών από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, resorts και κατοικίες στον κόσμο, να είναι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο operator του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε η άφιξη της πολυτελούς αλυσίδας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Costa Navarino, στην περιοχή Navarino Bay. 

Στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality περιλαμβάνονται ακόμη εντός Ελλάδας το υπερπολυτελές Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το Meli Palace στην Κρήτη και τα Αστέρια Γλυφάδας, όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία το One&Only Aesthesis, ενός από τα καλύτερα και πιο πολυαναμενόμενα city resorts του κόσμου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v