Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Επιτυχής η δημόσια πρόταση, προχωρά το squeeze out

Νίκας: Επιτυχής η δημόσια πρόταση, προχωρά το squeeze out

Ποσοστό 99,93% της Νίκας ελέγχουν η Cryred Investments και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα μετά την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου. 

Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 39 Μέτοχοι αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση, προσφέροντας συνολικά 548.619 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 1,03% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας ενώ μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής ο προτείνων απέκτησε μέσω του ΧΑ συνολικά 2.048.835 Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,85%.

Επιπρόσθετα, ο Προτείνων:

(α) θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς και θα εξαγοράσει σε τιμή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα (δηλ. 1,24 Ευρώ ανά Μετοχή), τις Μετοχές των υπολοίπων Μετόχων, οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση ή δεν την αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως, το συντομότερο δυνατόν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης και σε κάθε περίπτωση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των τριών (3) μηνών από το τέλος της Περιόδου Αποδοχής, και

(β) υποχρεούται να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν από Μετόχους κατ' ενάσκηση του Δικαιώματος Εξόδου εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης σε τιμή ανά Μετοχή ίση με το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα (δηλ. 1,24 Ευρώ ανά Μετοχή).

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Δικαιώματος Εξαγοράς ή και του Δικαιώματος Εξόδου, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα θα συγκαλέσουν τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή της από το Χ.Α. και θα
ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής.

Κατόπιν λήψης της εν λόγω απόφασης από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, η τελευταία θα υποβάλει προς την Ε.Κ. αίτημα διαγραφής της από το Χ.Α.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v