Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάσμα ΟΤΟΕ-τραπεζών για υπογραφή κλαδικής σύμβασης

Οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών για θεσμικά και μισθολογικά θέματα απέχουν αρκετά από τις διεκδικήσεις και για αυτό τον λόγο δεν έγιναν δεκτές, υποστηρίζει η Ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων. Προς νέα συνάντηση την Τρίτη.

Χάσμα ΟΤΟΕ-τραπεζών για υπογραφή κλαδικής σύμβασης

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τρίτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών, για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι μεγάλη.

Η ΟΤΟΕ έχει ζητήσει τη σταδιακή επιστροφή των μισθών στα προ του 2013 επίπεδα, που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 12,5% έως το 2024. Στον αντίποδα, η πρόταση των τραπεζών είναι γύρω στο 3% για φέτος.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, οι θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών για τα θεσμικά και τα μισθολογικά θέματα απέχουν αρκετά από τις διεκδικήσεις της και για αυτό τον λόγο δεν έγιναν δεκτές.

Να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση γίνεται εν μέσω μιας εξαιρετικά αρνητικής συγκυρίας, με κύριο γνώρισμα την ανάφλεξη του πληθωρισμού, που σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο, πλήττει πρώτα και κύρια το εισόδημά τους, «κάτι που οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη και οι εργοδότες του κλάδου, αλλά και η κυβέρνηση».

Μάλιστα, η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα των τραπεζών, οι εκτιμήσεις ξένων οίκων και οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις των CEOs, επιβεβαιώνουν τη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών.

Καλεί τις τράπεζες σε νέα συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη. Εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό, το νέο ραντεβού θα είναι καθοριστικό για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v