Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα χρώματα της... Ουκρανίας το ελληνικό site της ρωσικής αλυσίδας Mere!

Σημαίες της Ουκρανίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης βλέπει όποιος επισκεφτεί το mere.gr.

Στα χρώματα της... Ουκρανίας το ελληνικό site της ρωσικής αλυσίδας Mere!

Με τη σημαία της Ουκρανίας αλλά και της ΕΕ είναι «ντυμένο» από το πρωί της Τρίτης το ελληνικό site της ρωσικών συμφερόντων αλυσίδας σούπερ μάρκετ Mere (http://www.mere.gr). Τη Δευτέρα το ελληνικό site της αλυσίδας είχε πέσει.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με στελέχη της εταιρείας για να διαπιστώσει αν έχει χακαριστεί η σελίδα της στο Ιnternet ή αποτελεί μια κίνηση συμπαράστασης της προς τον ουκρανικό λαό, χωρίς να λάβει απάντηση.

Η αλυσίδα, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, έχει αναθεωρήσει τα πλάνα επέκτασής της στην Ευρώπη. Στη Μεγάλη Βρετανία, μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ενημέρωσε τους προμηθευτές της για την απόφασή της να σταματήσει τα σχέδια επέκτασής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να κλείσει κατάστημά της.

Στην Ελλάδα, η αλυσίδα έκλεισε, πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, το κατάστημά της στον Λαγκαδά, αναφέροντας σε ανάρτησή της πως αυτό θα μεταφερθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια τέτοια κίνηση.

Στις αρχές του έτους πάντως οι μέτοχοί της δημιούργησαν μια ακόμη εταιρεία, με συναφές αντικείμενο με αυτό που αναπτύσσει η θυγατρική τους που αναπτύσσει το δίκτυο MERE.

Βέβαια από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα έχουν μεσολαβήσει πολλά, με σημαντικότερο τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επισήμως η αλυσίδα συνεχίζει να τηρεί σιγή ασυρμάτου για τις προθέσεις της σχετικά με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη χώρα αλλά και για τις επιπτώσεις που έχει στη δραστηριότητά της ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.

Από το τι θα κάνει η Mere στην Ελλάδα και αν οι πωλήσεις της έχουν πέσει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, επηρεάζονται αρκετές βιομηχανίες και εισαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας που συνεργάζονται με την αλυσίδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v