Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον Απρίλιο οι αλλαγές στο ΤΧΣ

«Οι συζητήσεις για το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχώρησαν καλά και αναμένεται τον Απρίλιο να γίνει η σχετική τροποποίηση», τονίζει η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Τον Απρίλιο οι αλλαγές στο ΤΧΣ

Τον Απρίλιο του 2022 αναμένεται, σύμφωνα με την Έκθεση της Κομισιόν, να έχει ολοκληρωθεί η νομοθετική τροποποίηση για τις αλλαγές στη δομή αλλά και τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αναμένεται να έρθουν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, «οι συζητήσεις για το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχώρησαν καλά και αναμένεται τον Απρίλιο να γίνει η σχετική τροποποίηση».

Η μεταρρύθμιση του νομικού πλαισίου του Ταμείου αναμένεται να επικεντρωθεί στη διάρκεια, στη διακυβέρνηση, στη στρατηγική εκποίησης και στα ειδικά δικαιώματα που έχει το ΤΧΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τους θεσμούς για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Ταμείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr εκκρεμούν οι τελευταίες διευθετήσεις με τον Εποπτικό Μηχανισμό Στήριξης (SSM), που αφορούν τις ισορροπίες -πόσα μέλη θα διορίσει ο SSM και πόσα η ελληνική πλευρά- στον αριθμό των μελών της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά την ψήφιση των αλλαγών από τη Βουλή, αναμένεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό να γίνουν μια σειρά από κινήσεις αποεπένδυσης τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας όπου το ΤΧΣ κατέχει το 40% όσο όμως σε δεύτερο χρόνο και στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς, όπου το Ταμείο ελέγχει το περίπου 27%.

Τέλος, στην Έκθεση αναφέρονται οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις συμμετοχές του ΤΧΣ στις τράπεζες και σαφώς η είσοδός του στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v