Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NΟΜΑ: Επενδυτικό ενδιαφέρον για startup που μαγειρεύει φαγητό για κατοικίδια

Ετοιμάζεται να σηκώσει νέα κεφάλαια η επιχείρηση. Επένδυση 180.000 ευρώ από το yarrow capital. Σε επαφές με πλατφόρμες delivery.

NΟΜΑ: Επενδυτικό ενδιαφέρον για startup που μαγειρεύει φαγητό για κατοικίδια

Η Noma, η πρώτη ελληνική startup στον χώρο της διατροφής κατοικιδίων που προσέλκυσε funds, φέρεται να βρίσκεται σε επαφές με επενδυτές και ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η νεοφυής εταιρεία ιδρύθηκε μόλις πριν τέσσερα χρόνια από τρία στελέχη με αγάπη για τα κατοικίδια και με εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων, του marketing και της εξυπηρέτησης πελατών. Έφεραν τεχνογνωσία από τις ΗΠΑ στην παρασκευή φρέσκων γευμάτων για σκύλους και γάτες και δούλεψαν για καιρό κάθε φόρμουλα των συνταγών τους. Έτσι βγήκαν στην αγορά πολύ πριν η πανδημία δώσει ώθηση στη ζήτηση και εμπνεύσει την είσοδο νέων παικτών.

Πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2020, η Noma χρηματοδοτήθηκε με 180 χιλ. ευρώ στο πλαίσιο ενός γύρου seed (αρχικού σταδίου) επένδυσης από το βρετανικό fund yarrow capital. Ακολούθησε επανατοποθέτηση στην αγορά, με rebranding, καθώς η εταιρεία μετονομάστηκε από Dog Bakery σε Noma. Η έδρα της παραμένει στα Άνω Πατήσια, όπου λειτουργεί το παρασκευαστήριο σε χώρο 200 τ.μ., στο οποίο πλέον έχει εισάγει σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής, ενώ πρόσθεσε στα προϊόντα της και μαγειρευτά φαγητά για γάτες, καθώς ξεκίνησε με τη διατροφή σκύλων.

Η «βιτρίνα» της εταιρείας είναι ένα νέο κατάστημα στο Χαλάνδρι, 160 τ.μ., όπου προβάλλονται premium προϊόντα του brand και εξυπηρετείται παράδοση γευμάτων. Η Noma, με τη χρηματοδότηση που έλαβε, έχει αναπτύξει επιπλέον e-shop ενώ «τρέχει» πιλοτικό πρόγραμμα χονδρικής για επιλεγμένο δίκτυο καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Προς το παρόν πάντως, το 95% των πωλήσεων έρχεται από τη δραστηριότητα στην Αθήνα.

Ο στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών πωλήσεων και στο πλαίσιο αυτό τα προϊόντα Noma είναι ήδη στην πλατφόρμα της Wolt. Το επιτελείο της Noma φέρεται επίσης να βρίσκεται σε συζητήσεις με την e-food και την InstaShop προκειμένου να διευρυνθεί το αποτύπωμα της μάρκας στο συγκεκριμένο κανάλι.

Οι τάσεις στην αγορά

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η επενδυτική κινητικότητα στην αγορά κατοικιδίων θα έχει διάρκεια, με ενδεικτικό το γεγονός ότι πρόσφατα γνωστοποιήθηκε η τοποθέτηση των αδελφών Κυρκίνη, ιδρυτών της efood, στην εταιρεία μαγειρευτού φαγητού για σκύλους και γάτες petchef. Επίσης, είχε προηγηθεί στον ευρύτερο κλάδο τροφών και αξεσουάρ για κατοικίδια η εξαγορά της Pet City από την BC Partners.

Όσο για το επενδυτικό σχήμα του yarrow fund (αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του ομίλου Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ), είχε κάνει την εμφάνισή του στην αγορά νωρίτερα, αν και τοποθετείται κατά βάση σε τεχνολογικά startups στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Ελλάδα. Ορισμένες από τις εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει εξελίσσονται στη διεθνή αγορά, με ενδεικτική την εξαγορά της λογιστικής-fintech Albert από τον όμιλο Santander αλλά και την εξαγορά από τη Nasdaq, Inc. της βρετανικής Sybenetix, που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να ανακαλύπτει ασυνήθιστη συμπεριφορά συναλλαγών από κακόβουλους traders. Το yarrow συμμετέχει επίσης μεταξύ άλλων στην ελληνικών συμφερόντων OSeven και στην Pixel Reign.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v