Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μαγειρεύει» δύο εξαγορές η Παλίρροια - Σουλιώτης

Άνοιγμα μέσω δύο εξαγορών σε νέες κατηγορίες προϊόντων δρομολογεί η βιομηχανία τροφίμων Παλίρροια-Σουλιώτης, στην οποία ποσοστό 36% ελέγχουν ο Βασίλης και η Νέλλη Κάτσου, μέσω της VNK Capital.

«Μαγειρεύει» δύο εξαγορές η Παλίρροια - Σουλιώτης

Κοντά στην εξαγορά δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων βρίσκεται η βιομηχανία Παλίρροια-Σουλιώτης, η εκ Ψαχνών Ευβοίας ορμώμενη βιομηχανία, στην οποία θέση με ποσοστό 36% έχουν ο Βασίλης και η Νέλλη Κάτσου, μέσω της VNK Capital.

Ο πρόεδρος και εκ των βασικών της μετόχων Κωνσταντίνος Σουλιώτης, μιλώντας στο Euro2day.gr, εκτίμησε πως τα deals θα κλείσουν μέσα στον επόμενο μήνα. Ο ίδιος πάντως δεν θέλησε να αποκαλύψει ούτε με ποιες εταιρείες συζητά ούτε σε ποιους κλάδους δραστηριοποιούνται.

Η ελληνική βιομηχανία που είναι ο «βασιλιάς του ντολμά» σε παγκόσμιο επίπεδο έχει παραγωγική παρουσία σε τρεις ηπείρους με εργοστάσια σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κίνα και Ιορδανία και παράγει 2 εκατομμύρια ντολμαδάκια την ημέρα.

Πέρυσι η εταιρεία είδε τον τζίρο της να αυξάνεται κατά 14% σε σχέση με το 2020. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της -85%- προέρχεται από τις εκτός Ελλάδος αγορές -εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες-, με τις ΗΠΑ να συνεισφέρουν το 1/3 του συνολικού τζίρου της.

Εκτός από τα ντολμαδάκια που αποτελούν το βασικό προϊόν που παράγει, η εταιρεία έχει επεκταθεί και στα έτοιμα γεύματα ψυγείου με brand «Σπιτικά». Εκτός από την εσωτερική αγορά, η συγκεκριμένη σειρά έχει τοποθετηθεί σε 50 καταστήματα των αλυσίδων Kaufman, Edeka και Rewe.

Το 2020 -τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- ο κύκλος εργασιών της Παλίρροια-Σουλιώτης ανήλθε στα 43,7 εκατ. ευρώ, το καταβλημένο μετοχικό κεφάλαιο στα 1,573 εκατ. ευρώ ενώ οι επενδύσεις σε συνδεδεμένες θυγατρικές εταιρείες στα 3,617 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούσαν την κατά 100% συμμετοχή της εταιρείας στην PALIRRIA BULGARRIA EAD με 844.601,85 ευρώ και την κατά 100% συμμετοχή της στην PALIRRIA JORDAN LLC με 2.827.316,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v