Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Η μακρά δίκη των Κουτσολιούτσων οδηγεί στην αποφυλάκιση

Εκτιμάται ότι σε κάποια από τις επόμενες δικασίμους, το δικαστήριο θα ανακοινώσει αυτεπαγγέλτως την άρση της προσωρινής κράτησης των δύο βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση, ορίζοντας περιοριστικούς όρους προς διασφάλιση της παρουσίας τους στο δικαστήριο.

Folli Follie: Η μακρά δίκη των Κουτσολιούτσων οδηγεί στην αποφυλάκιση

Στην ουσία της εισέρχεται από την Δευτέρα, η δίκη για τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, καθώς ξεκινά η εξέταση των μαρτύρων.

Το δικαστήριο απέρριψε όλες τις ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση επικαλούμενη ακυρότητα και αοριστία των κατηγορητηρίων που έχουν συνταχθεί για τους συνολικά δέκα κατηγορούμενους, και έχει καλέσει ήδη σε προς κατάθεση τους 10 πρώτους μάρτυρες. Πρόκειται για επενδυτές και μικρομετόχους της FolliFollieοι οποίοι μάλιστα παρίστανται και ως πολιτικώς ενάγοντες. 

Οι μάρτυρες έχουν δηλώσει πως εξαπατήθηκαν από τα οικονομικά δεδομένα που εμφάνιζε η εταιρία και προχώρησαν σε επενδύσεις, με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες απώλειες όταν τελικά αποδείχθηκαν οι παραποιημένοι ισολογισμοί της εταιρείας.

Εντωμεταξύ, το δικαστήριο ανακοίνωσε τις επόμενες δικάσιμους, και ως φαίνεται η δίκη θα ολοκληρωθεί μετά την εκπνοή του 18μηνου ( σ.σ. στις 8 Μαρτίου) με αποτέλεσμα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος να αποφυλακιστούν- πιθανότατα με την επιβολή περιοριστικών όρων μέχρι την περάτωση της δικαστικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο μέχρι στιγμής έχει ανακοινώσει τις δικασίμους για τον μήνα Φεβρουάριο και για τον επόμενο μήνα, με τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 31 Μαρτίου. Όπως εκτιμάται , σε κάποια από τις επόμενες δικασίμους, το δικαστήριο θα ανακοινώσει αυτεπαγγέλτως την άρση της προσωρινής κράτησης των δύο βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση, ορίζοντας περιοριστικούς όρους προς διασφάλιση της παρουσίας τους στο δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v