Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Petchef: Μαγειρευτό φαγητό για κατοικίδια από στελέχη της efood

Μέτοχοι οι αδελφοί Κυρκίνη, ιδρυτές της efood, που επενδύουν στην επιχειρηματική ιδέα της Λ. Νικολοπούλου

Petchef: Μαγειρευτό φαγητό για κατοικίδια από στελέχη της efood

Μια νέα υπηρεσία, μαγειρευστό φαγητό για κατοικίδια, λανσάρει από τον Μάρτιο στην αγορά η Petchef, μια εταιρεία που βασίζεται στην επιχειρηματική ιδέα της Λαμπρινής Νικολοπούλου, την οποία στηρίζουν οι αδελφοί Κωνσταντίνος-Πέτρος και Νικόλαος-Επαμεινώνδας Κυρκίνης και πρώην στελέχη της efood.

Η είσοδος των επιχειρηματιών στην αγορά τροφών για κατοικίδια έγινε γνωστή μέσω σχετικής ανάρτησης στο ΓΕΜΗ για την ίδρυση της Petchef, με ημερομηνία 4.2.2022.

Η επιχειρηματική ιδέα ήταν αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας της κ. Νικολοπούλου, η οποία χρειάστηκε να μαγειρεύει για τον δικό της σκύλο, όταν για ιατρικούς λόγους δεν ήταν δυνατόν να τραφεί με ξηρά τροφή.

Καθώς η ίδια δραστηριοποιείται στην αγορά κατοικιδίων με brand αξεσουάρ, επικοινώνησε την ιδέα της για το μαγειρεμένο φαγητό για κατοικίδια σε πρώην συνεργάτες της στην ομάδα marketing της efood, όπως οι κ.κ. Χαρίλαος Τάκας και Αντώνιος Σαμοθράκης. Τόσο τα συγκεκριμένα στελέχη όσο και οι αδελφοί Κυρκίνη, ιδρυτές και μέτοχοι της efood, πείστηκαν ότι η διανομή μαγειρευτού φαγητού εισάγει έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής για κατοικίδια και επένδυσαν στο project.

Η συνδρομητική υπηρεσία αναμένεται να λανσαριστεί μέχρι τον Μάρτιο. Η παρασκευή των φαγητών θα γίνεται σε σπιτική κουζίνα με τις απαραίτητες κτηνιατρικές πιστοποιήσεις και τα προϊόντα θα είναι από φρέσκα υλικά, αντίστοιχα αυτών για ανθρώπινη κατανάλωση -αν και δεν συνίσταται.

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον στον κλάδο να επιβεβαιώνει το πρόσφατο deal BC Partners - Pet City, δεν κάνει εντύπωση που οι επιχειρηματίες που δημιούργησαν το e-food τοποθετούνται και στις τροφές για κατοικίδια, προωθώντας και σ’ αυτή την αγορά αντίστοιχο μοντέλο διανομών με αυτό στο delivery φαγητού.

Η επένδυση στην Petchef είναι 40.000 ευρώ. Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, θα αναπτύσσει δραστηριότητα στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο παρασκευασμένων τροφών για κατοικίδια ζώα, στην αποστολή γευμάτων (delivery) για κατοικίδια ζώα και στη διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων.

Στις δραστηριότητες της Petchef περιλαμβάνεται επίσης η παρασκευή και επεξεργασία τροφών για κατοικίδια ζώα, η παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών, πώληση, διάθεση διαφημιστικού χώρου ή χρόνου, η παροχή διαμεσολάβησης και εφαρμογών λογισμικού για την ηλεκτρονική επιγραμμική παραγγελιοληψία κ.ο.κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v