Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πανδημία έφερε πτώση και στα παιδικά ρούχα

Μείωση πωλήσεων 26% το 2020 με ζημιές 1,9 εκατ. ευρώ από κέρδη το 2019 κατέγραψε η Lapin House.

Η πανδημία έφερε πτώση και στα παιδικά ρούχα

H κρίση της πανδημίας δεν έκανε …διακρίσεις πλήττοντας και τις πιο ανθεκτικές αγορές όπως αυτή της παιδικής ένδυσης/υπόδησης, με ενδεικτική την μείωση κατά 26% του τζίρου της αλυσίδας Lapin Ηouse.

Η εταιρεία της οικογένειας Παπαϊωάννου αντιμετωπίζει προκλήσεις και το 2021 έχοντας προβλέψει ότι πρόκειται για μια ακόμη δύσκολη χρονιά λόγω των διεθνών οικονομικών συνθηκών.

Η Lapin House, που απασχολεί 290 εργαζόμενους, έκλεισε την οικονομική χρήση 2020 με κύκλο εργασιών 22,2 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 25,92% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων είναι αρνητικά, ήτοι ζημιές 1,9 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,134 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Αρνητικά γύρισαν και τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους, ήτοι ζημιές 1,9 εκατ. ευρώ από κέρδη 0,07 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Το μικτό κέρδος εκμετάλλευσης ανήλθε σε 9,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 42,88% επί των πωλήσεων και παρουσιάζει μείωση 25,89% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Οι αγορές εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας και αναλωσίμων υλικών έφτασαν τα 13,2 εκατ. ευρώ και παρουσίασαν μείωση 24,76% ενώ τα συνολικά έξοδα ανήλθαν σε 24,3 εκατ. ευρώ με μείωση 19,36%. Η εταιρεία έχει συνάψει ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 6,5 εκατ. ευρώ χωρίς να απαιτείται λήψη εγγυήσεων ή άλλου είδους εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Η καθαρή θέση της την 31.12.2020 ανερχόταν σε 10,3 εκατ. ευρώ έναντι 12,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσεως. Επίσης στο τέλος του 2020 διέθετε ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 6,7 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Η εταιρεία διατηρεί συμμετοχή στην κινεζική Lap Fol Hong Kong Ltd, με 25% και στην Breton με έδρα την Κηφισιά, με 8,1%.

Η διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες στην εταιρεία, που διατηρεί λειτουργικές τις δραστηριότητές της στα 34 εταιρικά καταστήματα και τις 7 αποθήκες που διαθέτει. Διατηρεί συνεργασίες με τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς οίκους όπως Burberry, Ralph Lauren, Timberland, DKNY, Gucci, Hugo Boss, Scotch & Soda, Blumarine, Moschino κ.α.. Διαθέτει ιδιόκτητα καταστήματα “LAPIN HOUSE” και “LAPIN MAGICLAND” και προσφέρει οργανωμένα πακέτα franchise αναπτύσσοντας ένα διεθνές δίκτυο λιανικής Lapin House που αριθμεί πάνω από 60 αποκλειστικά καταστήματα και 45 ανεξάρτητα σημεία πώλησης παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v