Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Στ. Παντελιάδης βάζει πόδι και στο ελαιόλαδο

Στην εξαγορά της εταιρείας Medolio προχώρησε ο Στέφανος Παντελιάδης, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τυροκομικών.

Ο Στ. Παντελιάδης βάζει πόδι και στο ελαιόλαδο
  • Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Η χωριάτικη σαλάτα, σήμα κατατεθέν της ελληνικής διατροφής, έχει ως βασικά συστατικά, εκτός από τις τομάτες και το κρεμμύδι, φέτα, ελαιόλαδο και ελιές.

Ο Στέφανος Παντελιάδης, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τυροκομικών τόσο παραγωγικά όσο και εμπορικά, είχε τη φέτα και του έλειπε το ελαιόλαδο και οι ελιές.

Όχι πλέον. Ο ισχυρός άνδρας της ΟΠΤΙΜΑ εξαγόρασε την εταιρεία Medolio, που διαθέτει στην αγορά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών και πατέ ελιάς.

Η Medolio είναι μια πολύ μικρή επιχειρηματική οντότητα με έδρα την Τρίπολη στην οποία συμμετείχαν ο Παναγιώτης Nίκας και ο Πέτρος Βενέτης. Πέρυσι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στις 341.497 ευρώ από 180.230 ευρώ ενώ για μια ακόμη χρήση εμφάνισε ζημιές 64.211 ευρώ από ζημιές 102.542 ευρώ το 2019.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης Αρκαδίας εκτάσεως 5.845,94 τ.μ. εντός του οποίου βρίσκεται εργοστάσιο συνολικής επιφανείας 1.875,51 τ.μ. και ιδιόκτητο γήπεδο στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης Αρκαδίας, εκτάσεως 3.400 τ.μ. που συνορεύει με τη βασική της εγκατάσταση.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιό της, που προέκυψε από την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Δημήτρης Ντριγκόγιας και μέλη οι κ.κ. Στέφανος Παντελιάδης και Παππάς Ευάγγελος.

Ο Στέφανος Παντελιάδης ηγείται του τυροκομικού βραχίονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της οικογένειας Παντελιάδη -ο αδερφός του Αριστοτέλης είναι επικεφαλής της εταιρείας ΜΕΤΡΟ, που δραστηριοποιείται στην αγορά μέσω του ομώνυμου δικτύου cash & carry και της αλυσίδας σούπερ μάρκετ My Market.

Πέρυσι η ΟΠΤΙΜΑ εμφάνισε πωλήσεις 140,9 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 2,7% σε σχέση με το 2019 και κέρδη μετά από φόρους που ξεπέρασαν τα 10,524 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32,4%. Επίσης η εταιρεία κατέβαλε πέρυσι μερίσματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ για τη χρήση του 2020 η διοίκησή της πρότεινε στη γενική συνέλευση τη διάθεση 5 εκατ. ευρώ από τα κέρδη του 2020.

Την εταιρεία ΟΠΤΙΜΑ την ίδρυσε το 1974 ο Παντελής Παντελιάδης και η σύζυγός του Ουρανία. Αρχικά έκανε εισαγωγές κονσέρβες κρέατος και γάλακτος εβαπορέ. Η στροφή προς τα τυροκομικά έγινε το 1979, με την εισαγωγή στην Ελλάδα του Adoro και του Kerrygold.

Χρονιά-σταθμό αποτέλεσε το 1997, όταν απέκτησε τον έλεγχο της τυροκομικής βιομηχανίας ΗΠΕΙΡΟΣ. Η δεύτερη μεγάλη εξαγορά ήρθε το 2017, όταν απέκτησε την εταιρεία ΔΟΜΟΚΟΣ Α.Ε, από τη Nίκας. Την ίδια χρονιά προχώρησε σε μια ακόμη μεγάλη συμφωνία, μέσω της Quality Brands International (QBI), με την ιταλική εταιρεία Granarolo International.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v