Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρανίκας-ΕΣΕΕ: Αντί για επιβράβευση, άδικα μέτρα στο λιανεμπόριο

Για συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς ήδη τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πουλάνε ακόμη και υπόδηση και το διαφημίζουν», μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Ο κλάδος μας είχε μηδέν παραβατικότητα και τιμωρείται

Καρανίκας-ΕΣΕΕ: Αντί για επιβράβευση, άδικα μέτρα στο λιανεμπόριο

Περιμέναμε επιβράβευση ως κλάδος με μηδενική παραβατικότητα το τελευταίο 20μηνο, αλλά εφαρόστηκαν άδικα μέτρα ενώ έχουμε μπροστά μας εκπτώσεις, Black Friday και εορταστική περίοδο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας.

Η υποχρέωση επίδειξης rapid test στο λιανεμπόριο πλήττει 130.000 ατομικές, αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρις καν δεύτερο άτομο, τόνισε και υπενθύμισε ότι από την 1η Ιανουαρίου ξεκινούν οι υποχρεώσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής και χρεών.

Σαφέστατα το λιανεμπόριο είναι υπέρ μέτρων ως μονόδρομος για την αναχαίτιση της πανδημίας, αλλά με δικαιοσύνη, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας «καθήκον να εμβολιαστούμε και να πείσουμε τον κόσμο, αλλά με δικαιοσύνη».

Ο κ. Καρανίκας μίλησε για συνθήκες «αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς ήδη τα μεγάλα σούπερ μάρκετ πουλάνε ακόμη και υπόδηση και το διαφημίζουν».

Περιέγραψε μάλιστα ως «άγραφο νόμο την ισόβια τιμωρία πελάτη σε κατάστημα που δημιουργεί τέτοια εμπόδια».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v