Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επενδυτική πολιτική από Alpha Trust Aνδρομέδα

Την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10%, με ανώτερη τιμή τα 3,12 ευρώ και κατώτερη τα 0,01 ευρώ, καθώς και τη νέα επενδυτική πολιτική, η οποία θα εστιάζεται στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων, ενέκρινε η γ.σ. της Alpha Trust Aνδρομέδα.

Νέα επενδυτική πολιτική από Alpha Trust Aνδρομέδα
Tην αγορά ιδίων μετοχών, τον καθορισμό της επενδυτικής πολιτικής, καθώς και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Trust Ανδρομέδα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/12/02.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ενημέρωσε τους μετόχους, πως σύμφωνα με την από 31.01.02 απόφαση της γ.σ. η Alpha Trust Aνδρομέδα, προέβη μέχρι σήμερα σε αγορά 400.540 ιδίων μετοχών με μέση τιμή κτίσης τα 2,10 ευρώ, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,59 του μετοχικού της κεφαλαίου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη συγχώνευση της με απορρόφηση της εταιρίας Alpha Trust Ωρίων και έθεσε στη διάθεση των μετόχων του, πλήρη κατάλογο των μετόχων από τους οποίους προήλθαν οι αποκτηθείσες μετοχές.

Η γ.σ. αποφάσισε τη συνέχιση αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρίας μέχρι συμπλήρωσης συνολικά ποσοστού 10% του μετοχικού της κεφαλαίου, δηλαδή κατ’ ανώτερο όριο 2.113.026 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 8,41% του μετοχικού της κεφαλαίου. Ανώτατη τιμή των μετοχών ορίσθηκε η τιμή 3,12 ευρώ, κατώτατη τιμή των 0,01 ευρώ και χρονικό διάστημα για την αγορά δώδεκα μήνες δηλαδή μέχρι την 30/12/02.

H επενδυτική πολιτική της Alpha Trust Aνδρομέδα θα εστιάζεται στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και ομολόγων, είτε ευθείας, είτε μέσω Α/Κ, συμπεριλαμβανομένων και των αγορών εκείνων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης που βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι δυνατότητες επένδυσης σε μετοχές διευρύνονται καθώς επιλέγονται τίτλοι από όλο το φάσμα κεφαλαιοποιήσεων. Η καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έγκειται στον τρόπο επιλογής επενδύσεων και διαχείρισης: οι ”καλύτερες επιλογές” όλων των μελών της επενδυτικής ομάδας της Alpha Trust ΑΕΠΕΥ θα αποτυπώνονται πλέον σ’ ένα ενιαίο χαρτοφυλάκιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ποικίλες δεξιότητες των στελεχών της Alpha Trust και των συνεργατών της προδιαγράφουν ευρύτητα επενδυτικών επιλογών, ενώ το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο θα εμπεριέχει μόνο τις ”καλύτερες επιλογές” από διάφορες αγορές και κατηγορίες αξιών προσθέτουν ευελιξία στην πραγματοποίηση του επενδυτικού στόχου.

Οι επενδυτικές επιλογές της Alpha Trust Aνδρομέδα, έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ η σύνθεση του χαρτοφυλακίου της είναι ανεξάρτητη από τη σύνθεση χρηματιστηριακών δεικτών. Ετσι, η πορεία των επενδύσεων της θα αξιολογείται συγκριτικά με την πορεία των χρηματιστηριακών δεικτών, αλλά με το επιτόκιο Euribor δωδεκαμήνου προσαυξημένου κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες και βέβαια με την επιτευχθείσα απόδοση επιπλέον της παραπάνω βασικής απόδοσης.

Τέλος, το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας θα έχει τριετή θητεία, και η σύνθεση του είναι η εξής:

Εκτελεστικά μέλη ορίσθηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Τζινιέρης ( Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος), Νικόλαος Κυριαζής (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.), Μιχαήλ Χατζηδάκης (Αντιπρόεδρος Δ.Σ.). Μη εκτελεστικά μέλη ορίστηκαν οι Αναστασία Δημητρακοπούλου, Νικόλαος Καραγεωργίου και Σωτήριος Χρυσάφης, ενώ οι δύο τελευταίοι είναι και ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v