Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αgrohellas: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στη μονάδα λιπασμάτων

Επεκτείνει τη δυναμικότητα μονάδας παραγωγής λιπασμάτων και αζωτούχων ενώσεων.

Αgrohellas: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στη μονάδα λιπασμάτων

Επένδυση 5 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Agrohellas, που επεκτείνει τη δυναμικότητα της μονάδας που διαθέτει για παραγωγή σύνθετων λιπασμάτων.

Προ ημερών εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού της σχεδίου στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 4.962.645,00 ευρώ. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στη χονδρική και λιανική πώληση αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, λειτουργεί ξηραντήριο για ίδιο λογαριασμό και λογαριασμό τρίτων, εκμεταλλεύεται εκκοκκιστήρια και προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες σε μια σειρά κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής για τη βελτίωση των επιδόσεων των καλλιεργειών.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, του 2019, εμφάνισε κύκλο εργασιών 47,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 10,9 εκατ. ευρώ ή 30% συγκριτικά με την προηγουμένη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων της χρήσεως ανήλθαν σε 2,375 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 37,7% και τα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε κέρδη 897.599 ευρώ έναντι κερδών 574.299 ευρώ της προηγουμένης χρήσης, με αύξηση 65,8%.

Η εταιρεία των Ιάκωβου Κυβιρτζίκη και Χριστόδουλου Μποζαρτσίδη, διευθύνοντος συμβούλου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα, έχει παρουσία από το 1991 στις Καστανιές Έβρου, δραστηριοποιούμενη αρχικά στον χώρο της εμπορίας και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Από το 2005 λειτουργεί μονάδα παραγωγής ζωοτροφών, το 2011 επεκτάθηκε σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών και από το 2012 πρόσθεσε στις δραστηριότητές της την εμπορία λιπασμάτων.

Ακολούθησε η δραστηριότητα εμπορίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων και από το 2017, έχει εγκαταστήσει στο υποκατάστημα που διαθέτει στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, μια νέα, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής σύμμεικτων λιπασμάτων. Έχει μπει επίσης στην καλλιέργεια του ρυζιού, έχοντας στην επίβλεψή της πάνω από 1.500 στρέμματα (ισοπεδώσεις, σπορά, λίπανση, φυτοπροστασία, αλωνισμός) και από το 2019 ξεκίνησε τη λειτουργία ορυζόμυλου, επιτυγχάνοντας έτσι την καθετοποίηση της παραγωγής ρυζιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v