Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική για την ΑΜΚ της Alpha Bank η Glass Lewis

Ενας από τους πλέον ανεξάρτητους και αξιόπιστους proxy advisors υπογραμμίζει ότι το Δ.Σ. της Alpha Bank έχει παρουσιάσει μια ισχυρή επιχειρηματική λογική και ικανοποιητική τεκμηρίωση για την αύξηση κεφαλαίου.

Θετική για την ΑΜΚ της Alpha Bank η Glass Lewis

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank η εταιρεία παροχής συμβουλών προς τους μετόχους Glass Lewis.

Η Glass Lewis είναι ένας από τους πλέον ανεξάρτητους και αξιόπιστους proxy advisors, συμβουλεύοντας τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές παγκοσμίως. Σε ανάλυσή της υπογραμμίζει ότι το Δ.Σ. της Alpha Βank έχει παρουσιάσει μια ισχυρή επιχειρηματική λογική και ικανοποιητική τεκμηρίωση της πρότασής του προς τους μετόχους, ειδικά ενόψει των τρεχουσών πολύ θετικών συνθηκών αγοράς.

Ιδιαίτερα ως προς το ύψος και τη σκοπιμότητα της ΑΜΚ, η Glass Lewis αναγνωρίζει τα επιχειρηματικά οφέλη για τράπεζα και μετόχους, ενώ σημειώνει ότι η μετοχή της Τράπεζας ανέκαμψε κατά 20% περίπου την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης περί αύξησης κεφαλαίου.

Ιδιαίτερη σημασία για τον proxy advisor έχει το γεγονός ότι το ΔΣ προτίθεται να διαφυλάξει τα δικαιώματα των μετόχων μέσω παροχής κατά προτεραιότητα κατανομής μετοχών, προκειμένου να διαφυλάξουν το ποσοστό τους.

Όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από funds που σήμερα δεν έχουν μετοχική θέση στην τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v