Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Μπακατσέλου - BSH για την Πίτσος

Η Bosh δέχθηκε την προσφορά του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου που είχε καταθέσει πρόταση για την Pitsos. Τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στην πρώτη φάση υλοποίησης του σχεδίου.

Συμφωνία Μπακατσέλου - BSH για την Πίτσος

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι έγινε δεκτή η προσφορά για αγορά του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου στην περιοχή Ρέντη. Σε αυτή τη φάση προχωρά η διαδικασία των διευκρινίσεων, της οριστικοποίησης της συμφωνίας και ξεκινά η υλοποίηση της επένδυσης το συντομότερο.

Η πρόταση, που κατατέθηκε στις 10 Μαρτίου, στη μητρική εταιρεία της BHS Ελλάς, αφορούσε στην αγορά του εξοπλισμού, την ενοικίαση του ακινήτου του εργοστασίου και option για την αγορά του. H συμφωνία προβλέπει την εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου.

Η διαδικασία αξιολόγησης της οικονομικής προσφοράς ολοκληρώθηκε και το χρονοδιάγραμμα για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων τηρήθηκε, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες από ελληνικής πλευράς.

Τη σημασία της διάσωσης της ιστορικής βιομηχανίας ανέδειξαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου (395 απασχολούνταν στην εταιρεία τέλος του 2019 και 409 το 2018) που εγκατέλειπαν την εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Σημειώνεται ότι το ανθρώπινο δυναμικό είναι το “δυνατό σημείο” της εταιρείας ενώ ο κ. Μπακατσέλος είχε δεσμευθεί να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων εάν υπάρξει επόμενη μέρα στη δραστηριότητα.

Με βάση το business plan που έχει καταρτιστεί, περίπου 100 άτομα θα εργαστούν στη νέα φάση με ορίζοντα 12μήνου και εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, τον δεύτερο χρόνο θα διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι.

Στόχος είναι τα νέα προϊόντα να προωθηθούν στο εξωτερικό αξιοποιώντας συνέργειες με τη δραστηριότητα που ήδη αναπτύσσει ο επιχειρηματίας μέσω της της Pyramis.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να αποσαφηνίσουν τους στόχους του εγχειρήματος, στο οποίο έχει αποδώσει μεγάλη σημασία η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και προσωπικά ο υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης.

H επιστολή στον Αδωνι Γεωργιάδη

Η εταιρεία Pyramis αγόρασε μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε επένδυση δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό γνωστοποίησε η εταιρεία Pyramis με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρεία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!».

Συγκεκριμένα η επιστολή προς τον υπουργό που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που αφορά στην εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου Πίτσος στο Ρέντη. Όπως ενημερώθηκα σήμερα από την διοίκηση της εταιρείας η πρόταση μας για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου έχει γίνει δεκτή.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας, δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα. Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθειας σας θα υλοποιήσουμε το όραμά μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v