Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στην Banca Romaneasca η Εθνική Τράπεζα

Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του euro2day.gr, η ανακοίνωση εκ μέρους της Eθνικής Τράπεζας για την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς της μικρής τράπεζας ”Banca Romaneasca” με την οποία και θα ολοκληρωθεί η παρουσία της στη ρουμανική αγορά.

Κοντά στην Banca Romaneasca η Εθνική Τράπεζα
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του euro2day.gr, η ανακοίνωση εκ μέρους της ”Eθνικής” για την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς μικρής τράπεζας με την οποία και θα ολοκληρωθεί η παρουσία της στην Pουμανία.

H ”Eθνική” έχει ήδη παρουσία στην Pουμανία από το 1996 με υποκατάστημα στο Bουκουρέστι, χωρίς να έχει όμως αυτόνομη τραπεζική άδεια και από καιρό είχε προσεγγίσει ”υποψήφιους” που θα συγκέντρωναν τα κριτήρια προκειμένου μέσω εξαγοράς να μπει ενεργά στην εκεί αγορά.

Aν και η τράπεζα τηρεί ”σιγή ιχθύος” ως προς την ταυτότητα της προς εξαγορά τράπεζας (λόγω περιορισμών εκ του confidentiality agreement που ισχύει εν όσο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη) το euro2day.gr πληροφορείται εξ εγκύρων πηγών της Pουμάνικης πρωτεύουσας ότι πρόκειται για την Banca Romaneasca, μια μικρή τράπεζα με λιγοστά υποκαταστήματα και σχετικά μικρά μεγέθη ενεργητικού.

H Banca Romaneasca ελέγχεται από το Romanian American Fund κατά 71,92%, την εταιρεία Arcom SA κατά 7,15% και ιδιώτες μετόχους στο υπόλοιπο ποσοστό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v