Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός Sofia Ring Mall το Notos Galleries

Η εταιρεία, που πρόσφατα έκλεισε το Notos Home στο Golden Hall, προωθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το διάδοχο σχήμα που θα εμπλακεί στο σχέδιο εξυγίανσης.

Εκτός Sofia Ring Mall το Notos Galleries

Ένα εξάμηνο έχει περάσει από την απόφαση της Notos Com να αποεπενδύσει από το εμπορικό κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας Sofia Ring Mall και η δραστηριότητα έχει πλέον μηδενιστεί.

Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία διατηρούσε ένα μικρό κατάστημα εντός του mall για τη διάθεση του στοκ των εμπορευμάτων της ενώ έτρεχε και καμπάνια για την εορταστική περίοδο. Πλέον, το σήμα έχει τυπικά αποσυρθεί.

Η εταιρεία, που πρόσφατα έκλεισε το Notos Home στο Golden Hall, προωθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το διάδοχο σχήμα που θα εμπλακεί στο σχέδιο εξυγίανσης, μετά το βρετανικό fund M&G, που ανέλαβε τον δανεισμό της από την Pillarstone το 2019 και δεν προχώρησε σε επόμενο στάδιο της συμφωνίας δύο χρόνια μετά τη σύναψή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Notos Com είχε παρουσία στο Sofia Ring Mall από την ίδρυσή του, το 2014. Ήταν μια επένδυση ύψους περί τα 2-2,5 εκατ. ευρώ -εκτός των εμπορευμάτων- και αποτελούσε συμμετοχή κατά 50% της Notos, με το υπόλοιπο 50% να αφορά ένα εμπορικό joint venture με συμμετοχή από 50% των Fοurlis και Danaos.

Σημειώνεται επίσης ότι οι τελευταίοι ελέγχουν από κοινού (50-50) το Sofia Ring Mall. Με βάση τα στοιχεία της Fοurlis, από τη μερική ενοποίηση της δραστηριότητας του εμπορικού κέντρου στις οικονομικές της καταστάσεις το 2019 είχε γράψει κέρδη αλλά το 2020, λόγω της πανδημίας, αυτή έχει γυρίσει σε ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v