Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Διατηρεί το rating για την Πειραιώς

Στο Baa2 διατηρεί το rating για την Τράπεζα Πειραιώς η Moody’s, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, ενώ αναφορικά με την οικονομική ισχύ του ομίλου, η αξιολόγηση παραμένει στο ”C”.

Moody’s: Διατηρεί το rating για την Πειραιώς
Το rating της Τράπεζας Πειραιώς, στο Baa2 ”επιβεβαιώνει” ο διεθνής οίκος Moody’s, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters, ενώ διατηρείται και η αξιολόγηση της οικονομικής ισχύος (financial strength) του ιδρύματος στο ”C”.

Όπως εξηγεί η Moody’s, η αξιολόγηση της Πειραιώς αντανακλά το μεσαίο μέγεθος της τράπεζας, το γρήγορα αναπτυσσόμενο franchise, το μερίδιο της στην τραπεζική αγορά (πάνω από 9%), την ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια και την υψηλή, πλην όμως ευμετάβλητη κερδοφορία.

Μέσω αριθμού εξαγορών, όπως αναφέρεται, η τράπεζα καλύπτει πλέον όλο σχεδόν το φάσμα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Παρά την σημαντική επιβράδυνση της κερδοφορίας τα τελευταία τρία έτη, αναφέρει η Moody’s, αυτή παραμένει ικανοποιητική και ελαφρά ανώτερη από αυτή των ανταγωνιστών της.

Παρότι ικανοποιητική, τονίζεται, η ποιότητα του asset quality της Πειραιώς, επηρεάστηκε από τα προβληματικά δάνεια που κληρονομήθηκαν με την απόκτηση της ΕΤΒΑ.

Αναφορικά με τις στρατηγικές συμμαχίες της Πειραιώς, η Moody’s αναφέρει ότι, δεδομένης της θέσης της ING ως ενός από τους παγκόσμιους ηγέτες στον κλάδο των ασφαλειών, η συμμαχία αυτή θα ενισχύσει την Πειραιώς.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το ενοποιημένο ενεργητικό της Πειραιώς, τον Σεπτέμβριο του 2002 ανήρχετο στα 14,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v