Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ι. Αθηνών: Ολοκλήρωση επενδύσεων 50 δισ. το 2002

Ανω των 50 δισ. δρχ. κυμαίνεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, το οποίο ολοκληρώνεται το 2002. Μέσα στο α’ 6μηνο του 2002 αναμένεται η λειτουργία της νέας πτέρυγας στην Κλινική Π. Φαλήρου και της κλινικής της Δάφνης, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν οι κλινικές Περιστερίου και ΙΑΣΙΣ Αθηνών.

Ι. Αθηνών: Ολοκλήρωση επενδύσεων 50 δισ. το 2002
Στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Ιατρικό Αθηνών, ύψους άνω των 50 δις δρχ., το οποίο ολοκληρώνεται το 2002, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ομίλου, Βασίλης Αποστολόπουλος, σε σχετική συνέντευξη τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι προοπτικές, τα οικονομικά δεδομένα και οι στόχοι του ομίλου για την τρέχουσα χρήση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2002 αναμένεται η λειτουργία της νέας πτέρυγας στην Κλινική Π. Φαλήρου και η λειτουργία της κλινικής της Δάφνης, ενώ μέχρι το τέλος της χρήσης θα τεθούν σε λειτουργία οι κλινικές Περιστερίου και ΙΑΣΙΣ Αθηνών στο Παγκράτι.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε ο κ. Αποστολόπουλος, στις υφισταμένες κλινικές του Oμίλου δημιουργούνται πρωτοποριακά τμήματα (όπως ακτινοθεραπείας, αθλητιατρικής, οφθαλμολογικής χειρουργικής κ.α), ενώ ο Όμιλος προχωρά και στην λειτουργία εξειδικευμένων κλινικών με την αυτονόμηση του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι.

Ο Β. Αποστολόπουλος ανέπτυξε αναλυτικά τη στρατηγική του Ομίλου για προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας μέσω τριών συμπληρωματικών δικτύων, που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία και καλύπτουν γεωγραφικά την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την πρόσφατη συγχώνευση των νοσηλευτικών του μονάδων.

Οι στόχοι του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση είναι:

· η αύξηση των οικονομικών μεγεθών τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε περιθώριο κέρδους,

· η ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων,

· η εισαγωγή ασθενών από το εξωτερικό και

· η διασφάλιση ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών

Τέλος, για την τρέχουσα χρήση τα οφέλη τόσο του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου όσο και της συγχώνευσης αναμένεται να είναι ορατά για τους επενδυτές τόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών όσο και σε επίπεδο κερδών προ φόρων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Συνολικά, για το 2002 ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών αναμένει κύκλο εργασιών πάνω από 53 δις δρχ. και κέρδη προ φόρων 5,5 δις δρχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v