Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύκος: Εξαγοράζει το 40% της IPS από Ιntracom

Την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση από την Inform Λύκος του συνόλου των μετοχών που κατέχει ο όμιλος της Intracom στην IPS και ανέρχεται στο 40%, ανακοίνωσαν από κοινού οι διοικήσεις των δύο εταιριών.

Λύκος: Εξαγοράζει το 40% της IPS από Ιntracom
Οι Διοικήσεις των εταιριών Inform Λύκος και Ιntracom ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά από την Inform Λύκος του συνόλου των μετοχών που κατέχει ο όμιλος της Intracom στην εταιρία Inform Processing Services Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η Inform Λύκος εξαγοράζει από την Intracom, 660.000 μετοχές της IPS που αντιστοιχούν στο 30% της εταιρίας και από την Intrapar, 220.000 μετοχές που αντιστοιχούν στο 10% της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Inform Λύκος κατείχε ήδη 240.792 μετοχές ή 10,95% της εταιρίας. Με τις νέες εξαγορές η Inform Λύκος κατέχει πλέον 1.120.792 ή το 50,95% της IPS αποκτώντας πλειοψηφική θέση στην εταιρία. Υπενθυμίζεται ότι το υπόλοιπο 49,05% της IPS κατέχει η οικογένεια Λύκου.

Επισημαίνεται, ότι η καλή συνεργασία των δύο ομίλων που αναπτύχθηκε από το 1999 στην IPS, θα συνεχιστεί και μετά την αποχώρηση της Intracom από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της Intracom στο Διοικητικό Συμβούλιο της IPS, Κάρολος Γκίκας θα συνεχίσει, όπως αναφέρεται, να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως μέλος του ανώτατου διοικητικού οργάνου της εταιρείας, καθώς ο τεχνολογικός χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται η IPS παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για την Intracom.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η ενίσχυση της θέσης του ομίλου Λύκος στην IPS και η απόκτηση πλειοψηφικής θέσης, αποδεικνύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την εμπιστοσύνη της Διοίκησης του ομίλου στις σημερινές δυνατότητες αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρίας.

Η IPS δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών αιχμής με κύρια αντικείμενα τη διαχείριση και εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών και την παραγωγή καρτών διαφόρων τεχνολογιών, όπως τραπεζικές κάρτες, κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, κάρτες loyalty και έξυπνες κάρτες.

Η IPS διαχειρίζεται σήμερα κάρτες Mastercard και VISA για πολλούς τραπεζικούς οργανισμούς. Παράλληλα, αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα προσωποποίησης καρτών στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης με δυνατότητα επεξεργασίας περισσοτέρων των 3,000,000 καρτών την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v