Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Κοινοπρακτικό δάνειο για Ευθυμιάδη

Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 10,5 εκατ. ευρώ υπέγραψε η εταιρία Ευθυμιάδης με όμιλο τραπεζών για το οποίο οργανωτής και διαχειριστής είναι η Τράπεζας Πειραιώς, ενώ συμμετέχουν και άλλες 5 τράπεζες.

Πειραιώς: Κοινοπρακτικό δάνειο για Ευθυμιάδη
Σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου μεταξύ της εταιρείας ”Κ & Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε. Οίκος Γεωργικών Ειδών” και ομίλου ελληνικών Τραπεζών, υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη.

Οργανωτής και διαχειριστής του εν λόγω κοινοπρακτικού δανείου, ποσού 10,5 εκατ. ευρώ και τετραετούς διάρκειας, είναι η Τράπεζα Πειραιώς ενώ στο δάνειο συμμετέχουν επίσης και οι τράπεζες Εθνική, Aspis Bank, Εμπορική, Marfinbank και FΒB-First Business Bank.

Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση υφισταμένων τραπεζικών υποχρεώσεων της ”Κ & Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε. Οίκος Γεωργικών Ειδών” κατά 9 εκατ. ευρώ και η κάλυψη της συμμετοχής της κατά 1,5 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Hellenic Farming Εμπορίας Τροφίμων.

Το Κοινοπρακτικό Δάνειο, με τη συνεργασία των συμμετεχουσών Τραπεζών, θα βελτιώσει την χρηματοοικονομική δομή της εταιρίας και θα προσδώσει την ρευστότητα που απαιτείται για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Ο όμιλος εταιριών Ευθυμιάδη έχει δυναμική παρουσία άνω των 60 ετών και αποτελεί πρωτοπόρο συγκρότημα στον τομέα της γεωργίας. Η παρουσία αυτή ξεκίνησε από τον τομέα της φυτοπροστασίας και σταδιακά επεκτάθηκε στα λιπάσματα και κηποτεχνικά προϊόντα, ώστε να καλύψει πολλές ακόμα ανάγκες του Έλληνα παραγωγού. Για την χρήση του 2002, η εταιρία προβλέπεται να φθάσει σε πωλήσεις τα 20 εκατ. ευρώ και κέρδη τις 350 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v