Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εξαγορά 200 πρατηρίων σε Βαλκάνια, Κύπρο

Περίπου 200 πρατήρια στην περιοχή των Βαλκανίων σχεδιάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια να αποκτήσουν μέχρι το τέλος του 2003, ενώ εντός των ημερών αναμένεται απάντηση της κοινοπραξίας Λάτση - Lukoil σε νέα πρόταση του Δημοσίου για το 23,17%.

ΕΛΠΕ: Εξαγορά 200 πρατηρίων σε Βαλκάνια, Κύπρο
Αν και κανείς μέχρις στιγμής δεν μπορεί να προβλέψει στο που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ στην κοινοπραξία Ομίλου Λάτση και ρωσικής Lukoil, εντούτοις, τα ΕΛ.ΠΕ προχωρούν ακάθεκτα στην υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου και ειδικότερα στις εξαγορές στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με παράγοντες των ΕΛλληνικών Πετρελαίων μέχρι το τέλος του 2003 ο Ομιλος θα αποκτήσει περί τα 200 νέα πρατήρια στην περιοχή των Βαλκανίων και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, θα προχωρήσουν στην εξαγορά πρατηρίων στην Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, τα οποία θα φέρουν το σήμα ΕΚΟ Hellenic Petroleum.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ των ΕΛ.ΠΕ δεν επηρεάζεται από τις διαπραγματεύσεις του ελληνικού δημοσίου με τη υποψήφια αγοράστρια κοινοπραξία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι με την απόκτηση των νέων πρατηρίων, σε συνδυασμό την πρόσφατη εξαγορά της Jugopetrol AD Kotor του Μαυροβουνίου, και της BP Κύπρου, τα ΕΛ.ΠΕ κατέχουν ηγετική θέση στα Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του διαγωνισμού για την πώληση του 23,17% πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επομένων ημερών η κοινοπραξία του Ομίλου Λάτση και της Lukoil, έχει δεσμευθεί να απαντήσει επί του σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης που προτείνει το ελληνικό δημόσιο. Οι υποψήφιοι αγοραστές ζήτησαν προθεσμία μερικών ημερών, ώστε απαντήσουν αφού πρώτα μελετήσουν το σχέδιο που θέτει η ελληνική πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v