Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: Πρώτη θέση στην παραγωγή ασφαλίστρων

Την πρώτη θέση ως προς την παραγωγή με μερίδιο αγοράς 18,6%, καθώς και ως προς τον κλάδο των ζημιών με μερίδιο 21,2%, κατέχει η Εθνική Ασφαλιστική, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσιάσης στην ΕΘΕ.

ΕΕΓΑ: Πρώτη θέση στην παραγωγή ασφαλίστρων
Την πρώτη θέση ως προς την παραγωγή, με μερίδιο αγοράς που ανέρχεται στο 18,6% κατέχει η Εθνική Ασφαλιστική, με βάση τα στοιχεία του 2001. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Φιλίππου κατά την διάρκεια σημερινής παρουσίασης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Αναφορικά με τον κλάδο ζημιών, η Εθνική Ασφαλιστική καταλαμβάνει επίσης την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 21,2% ενώ κατέχει την δεύτερη θέση στον κλάδο ζωής με μερίδιο αγοράς 15,8%.

Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου επισήμανε πως ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στην χώρα μας αποτελεί σήμερα μία αγορά των περίπου 2,64 δισ. ευρώ, η οποία, παρά το γεγονός ότι για την περίοδο 1991–2000 κινήθηκε με δυναμική τάση ετήσιας αύξησης 17%, τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάζει κάμψη και η αύξηση έχει περιοριστεί στο 2,5%.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της Ιδιωτικής Ασφάλισης στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής ανέφερε ότι παρά τις δυσμενείς συνθήκες της τελευταίας διετίας, παραμένουν μεγάλες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντίστοιχα μεγέθη πληθυσμού, παρουσιάζουν ασφαλιστική δαπάνη πάνω στο ΑΕΠ πολλαπλάσια της αντίστοιχης Ελληνικής.

Επιπλέον, σημειώθηκαν οι παράγοντες που αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα και που είναι οι εξής:

* Συγχωνεύσεις, απορροφήσεις ή και ακόμη αποχωρήσεις επιχειρήσεων που θα διαμορφώσουν ισχυρότερα επιχειρηματικά σχήματα στην αγορά

* Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος η οποία θέτει σε νέα βάση τον ρόλο των ασφαλιστικών εταιριών οι οποίες καλούνται να συμπληρώσουν τα κενά της κοινωνικής ασφάλισης

* Ισχυρότεροι και αποτελεσματικότεροι μηχανισμοί εποπτείας

* Φορολογικά κίνητρα

* Θεσμοθέτηση όρων και προϋποθέσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Διαμεσολαβητή Ασφαλίσεων

Όσον αφορά στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρία για το εννεάμηνο του 2002, υπενθυμίστηκε ότι σημειώθηκε αύξηση 11,9% στην παραγωγή ασφαλίστρων, η οποία παραγωγή ανήλθε στα 442,6 εκατ. ευρώ έναντι 395,50 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περίοδου του 2001. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι οι κλάδοι ζημιών μετέχουν κατά 61,7% στην παραγωγή αυτή, ενώ οι κλάδοι ζωής κατά 38,3%.

Τέλος, ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι κατά την αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 60 εκατ. ευρώ με την έκδοση νέων μετοχών και την καταβολή μετρητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v