Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Επενδύσεις 36 εκατ. ευρώ το 2003

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 36 εκατ. ευρώ προγραμματίζει ο Όμιλος Frigoglass για το 2003, με στόχο την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων του. το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα αξιοποιηθεί στις δραστηριότητες της Νιγηρίας.

Frigoglass: Επενδύσεις 36 εκατ. ευρώ το 2003
Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 36 εκατ. ευρώ προγραμματίζει ο Όμιλος Frigoglass για το 2003, με στόχο την ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων του.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων, ποσό 23,7 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιηθεί στις δραστηριότητες της εταιρείας στη Νιγηρία. Πιο συγκεκριμένα, ποσό 17,87 εκατ. ευρώ θα διατεθεί στην υαλουργία και ειδικότερα 12,6 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του τέταρτου φούρνου σε ένα από τα εργοστάσια υαλουργίας της Beta Glass Nigeria.

Τα υπόλοιπα είναι για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της δυναμικότητας στα εργοστάσια παραγωγής πλαστικών και πωμάτων.

Όσον αφορά στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης, προγραμματίζεται να επενδυθεί συνολικό ποσό ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Στον τομέα του PET, μετά την επέκταση της δυναμικότητας το 2002, οι προβλεπόμενες επενδύσεις για το 2003 είναι περιορισμένες και ανέρχονται σε 2,8 εκ ευρώ.

Τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του Ομίλου Frigoglass για το εννεάμηνο του 2002, ανήλθαν σε 14,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπου έφθασαν τα 13,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v