Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Comm: Προς μεταβίβαση του 51% της Neurosoft

Πρόταση εξαγοράς του 51% της Neurosoft που κατέχει η Marfin Comm από τους ιδρυτικούς μετόχους της πρώτης δέχθηκε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας, η οποία και εξετάζεται ευμενώς. Επίσης η Marfin ΑΕΠΕΥ θα μεταβιβάσει στην Marfin Bank το 30,004% που κατέχει στην Marfin Comm.

Marfin Comm: Προς μεταβίβαση του 51% της Neurosoft
Η Διοίκηση της Marfin Comm, όπως ανακοίνωσε στο ΧΑ, εδέχθη πρόταση εξαγοράς του ποσοστού των μετοχών της από τους ιδρυτικούς μετόχους της θυγατρικής εταιρίας Neurosoft A.E., στην οποία κατέχει ποσοστό 51%.

Η Διοίκηση της Marfin Comm, κατόπιν της υποβολής της προτάσεως, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη συγκεκριμενοποίηση των όρων της ενδεχόμενης συμφωνίας. Το θετικό κλίμα που διαπιστώνεται στις διαπραγματεύσεις, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οδηγεί τη Διοίκηση της Marfin Comm στην εκτίμηση ότι η τελική συμφωνία έχει πιθανότητες να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η ενδεχόμενη συμφωνία πώλησης, ως κίνηση από την πλευρά της Διοίκησης της Marfin Comm, εντάσσεται στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του ομίλου με επικέντρωση στο βασικό αντικείμενο δραστηριότητας, που είναι ο τομέας της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των ιδρυτικών μετόχων ασκεί και τη διοίκηση της Neurosoft A.E., η οποία δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, ανάπτυξη, προσαρμογή και συντήρηση ολοκληρωμένων συστημάτων λογισμικού και την παροχή υπηρεσιών σε θέματα προηγμένης τεχνολογίας στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η Neurosoft A.E., το 2001 παρουσίασε τζίρο 2.400.000 ευρώ και κέρδη προ φόρων 310.000 ευρώ.”

Εξάλλου, η Marfin Comm ανακοίνωσε ότι η εταιρία Marfin ΑΕΠΕΥ με την από 16/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α., στα πλαίσια του άρθρου 10 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., προαναγγέλλει την πρόθεσή της να μεταβιβάσει το σύνολο των κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Marfin Comm.

Η μεταβίβαση αφορά ποσοστό 30,004% ή 4.050.000 τεμάχια και θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 17/12/2002 έως 31/12/2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v