Απολύσεις 4.000 ατόμων σε RomTelecom (update2)

Σε απολύσεις 4.000 εργαζομένων πρόκειται να προχωρήσει το 2003 ο ΟΤΕ στη RomTelecom, όπως μετέδωσε το Reuters σε τηλεγράφημά του, που επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΟΤΕ, κ. Σκαρπέλη στη Βουλή.

Απολύσεις 4.000 ατόμων σε RomTelecom (update2)
Σε απολύσεις 4.000 εργαζομένων πρόκειται να προχωρήσει το 2003 ο ΟΤΕ στη RomTelecom, όπως μετέδωσε το Reuters σε τηλεγράφημά του, που επικαλείται δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΟΤΕ, κ. Σκαρπέλη.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΤΕ, κ. Γιώργος Σκαρπέλης, μιλώντας εκ μέρους της διοίκησης του ΟΤΕ, ανέφερε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ότι ”στο τέλος του τρέχοντος έτους η RomTelecom θα διαθέτει 30.000 εργαζόμενους, ενώ στο επόμενο έτος ο αριθμός θα μειωθεί στις 26.000”.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εντεταλμένου αντιπροέδρου του ΟΤΕ και διευθύνοντα συμβούλου της ΟΤΕ International, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανέλαβε τη διοίκηση και της RomTelecom, η επένδυση στη ρουμανική εταιρία θα έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ κατά τα επόμενα έτη.



Ειδικότερα, ο κ. Σκαρπέλης δήλωσε ότι εντός των επομένων τριών ετών, τα κέρδη της RomTelecom, αλλά και των υπόλοιπων διεθνών επενδύσεων- σε μικρότερο φυσικά βαθμό, λόγω του μεγέθους τους- θα συμμετέχουν στα συνολικά κέρδη του ομίλου με ποσοστό 30%.

Η ακρόαση της διοίκησης του ΟΤΕ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, η οποία κάλεσε τον οργανισμό να εξηγήσει την επενδυτική στρατηγική.

Εξάλλου, υπουργός της ρουμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο ΟΤΕ πρόκειται να ξεκινήσει εκ νέου τις συνομιλίες για τη συμφωνία ύψους 243 εκατ. δολ. αναφορικά με τη συμμετοχή στη RomTelecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v