Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Εκτός πλαισίου οι υποδείξεις της ΡΑΕ

Την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, αλλά και με μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό ζητεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ενώ εκτιμά ότι οι υποδείξεις της ΡΑΕ είναι εκτός πλαισίου και αρχών.

ΓΕΝΟΠ  ΔΕΗ: Εκτός πλαισίου οι υποδείξεις της ΡΑΕ
Εκτός πλαισίου και αρχών του συνδικάτου εκτιμά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι κινούνται οι προτάσεις και οι υποδείξεις της ΡΑΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Ν. Πιλαλίδη, ο νόμος 2773/99 καλύπτει πλήρως τα ζητήματα της ηλεκτρικής ενέργειας και της απελευθέρωσης της αγοράς, ενώ ανέφερε ότι οι προτάσεις της ΡΑΕ στοχεύουν στη διάλυση της ΔΕΗ, με το διαμελισμό της και την μετακύληση του κόστους στους καταναλωτές.

Την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος παρέδωσε στους συνδικαλιστές την τροπολογία για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, επισήμως η ΓΕΝΟΠ θα τοποθετηθεί μετά από τη σύγκληση των οργάνων της.

Αίτημα της ΓΕΝΟΠ είναι να γίνει η απελευθέρωση με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο (Ν. 2773/99) με μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό που θα στοχεύει στην επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας, στην ασφαλή τροφοδοσία, στη σωστή ισορροπία του συστήματος, στην σωστή χωροθεσία και χωροταξία των νέων μονάδων, σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, με ίσους όρους για όλους τους ”παίκτες”.

Στο μεταξύ στις 20 Δεκεμβρίου η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία με βασικά αιτήματα τη διατήρηση της κατοχής του 51% της ΔΕΗ και του μάνατζμεντ από το δημόσιο, την κατάρτιση νέου κανονισμού μισθοδοσίας, την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού και την επέκταση της αναδιοργάνωσης της Επιχείρησης μέχρι και τη μικρότερη βαθμίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v