Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ναυτεμπορική: Προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτή-χρηματοδότη

Η διοίκηση της εταιρείας μιλά για προχωρημένες διαπραγματεύσεις με επενδυτή-χρηματοδότη, εξέλιξη που θα μπορούσε, όπως υποστηρίζει, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της.

Ναυτεμπορική: Προχωρημένες συζητήσεις με επενδυτή-χρηματοδότη

«Οι συζητήσεις και διαβουλεύσεις με επενδυτή-χρηματοδότη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο» σημειώνει η διοίκηση της Ναυτεμπορικής στις λογιστικές καταστάσεις του 2017, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΧΑ στις 29/1/2020 και φέρουν ημερομηνία 29/11/2019.

Οι συγκεκριμένες συζητήσεις άλλωστε φέρονται και ως ο λόγος για τον οποίο οι λογιστικές καταστάσεις του έτους 2017 έχουν συνταχθεί με βάση την αρχή της συνέχισης της δραστηριότητας (going concern).

Ωστόσο, για τις συγκεκριμένες καταστάσεις ο ορκωτός ελεγκτής δηλώνει «βάση για αδυναμία έκφρασης γνώμης».

Επίσης, οι προαναφερόμενες διαπραγματεύσεις με επενδυτή-χρηματοδότη διεξάγονται, την ώρα που αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019) σχετικά με την προσφυγή πιστώτριας τράπεζας, η οποία ζητά την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του Ν. 4307/2014.

Με βάση τα αποτελέσματα του 2017, η προ φόρων ζημία της χρήσης είχε διαμορφωθεί στα 2,9 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά (-18,6 εκατ.), ενώ οι υπήρχαν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες (6,5 εκατ. ευρώ), εφορία (1,9 εκατ.), ασφαλιστικά ταμεία (1,5 εκατ. ευρώ) και εργαζόμενους (ένας μήνας καθυστέρηση μισθών).

Στη συνέχεια έγιναν κάποιες ρυθμίσεις οφειλών με δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες όμως δεν εξυπηρετήθηκαν και το Νοέμβριο του 2019 τα σχετικά ανοίγματα ήταν 3,3 και 3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα (υπήρχε και πάλι ένας μήνας καθυστέρησης στους μισθούς των εργαζομένων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v