Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία KKR με Elements-York για τη Famar

Οριστικοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την αποεπένδυση και των δραστηριοτήτων σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία. Αναμένεται η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της FAMAR προς τις εγχώριες πιστώτριες τράπεζες.

Συμφωνία KKR με Elements-York για τη Famar

Στον έλεγχο του σχήματος Elements Capital Partners και York Capital περνά οριστικά η φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ και οι δραστηριότητες αυτής σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, μετά την ολοκλήρωση των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που διεξήγαγε το fund με τον όμιλο KKR

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος KKR αποφάσισε να αποεπενδυθεί από τη ΦΑΜΑΡ, μόλις έξι μήνες αφότου απέκτησε τον έλεγχό της, μέσω προπτωχευτικής διαδικασίας. Νωρίτερα είχε ήδη συμφωνήσει με την Delpharm τη μεταβίβαση των δραστηριοτήτων της Famar σε Γαλλία, Καναδά, Ολλανδία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποεπένδυσης με τη μεταβίβαση και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων στο σχήμα Elements Capital Partners και York Capital. Στο πλαίσιο αυτό της παραπάνω αναδιάρθρωσης του ομίλου KKR, αναμένεται η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της FAMAR προς τις εγχώριες πιστώτριες τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η συνολική έκθεση των τραπεζών -μετά τα αρχικά κουρέματα της συμφωνίας με το KKR- διαμορφωνόταν πέριξ των 50 εκατ. ευρώ, ωστόσο μέρος της νέας διαπραγμάτευσης αφορούσε την κατοχύρωση περαιτέρω discount. 

Τέλος, σημειώνεται ότι με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό χρήσης 2018, η FAMAR ΑΒΕ παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 131,27 εκατ. ευρώ από 125,629 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ ο συντελεστής μεικτού κέρδους επί των πωλήσεων διαμορφωνόταν στο 28,53% από 32,18% το 2017. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v