RomTelecom: Θετική έκβαση για τα τέλη διασύνδεσης

Ως θετική εξέλιξη για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΕ και Ρουμανικής Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από κύκλους του οργανισμού, η συμφωνία της RomTelecom με τη Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Βουκουρεστίου για τα τέλη διασύνδεσης των υπόλοιπων παρόχων με το δίκτυο της.

RomTelecom: Θετική έκβαση για τα τέλη διασύνδεσης
Θετικό βήμα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΕ και Ρουμανικής Κυβέρνησης αποτελεί η σημερινή εξέλιξη που αφορά τη συμφωνία της RomTelecom με την αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας σχετικά με τα τέλη διασύνδεσης των υπόλοιπων παρόχων με το δίκτυο της RomTelecom.

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα των τελών διασύνδεσης, όπως είχε προκύψει στις αρχές του προηγούμενου μήνα, προκάλεσε ένα ρήγμα στη συμφωνία ”επί της αρχής” που είχε συνάψει ο ΟΤΕ με τη Ρουμανική κυβέρνηση και, σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού, αποτελούσε το μοναδικό ανάχωμα για την περάτωση των όσων είχαν συμφωνηθεί.

Ειδικότερα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, που όμως προέρχονται από τον ΟΤΕ, η συμφωνία επήλθε αφού τα τέλη καθορίσθηκαν ως εξής:

* Για τις αστικές κλήσεις παρέμειναν ως είχαν, δηλαδή 0,011 ευρώ ανά λεπτό.

* Για τις υπεραστικές κλήσεις αυξήθηκαν σε 0,0210 ευρώ ανά λεπτό έναντι 0,015 ευρώ που ήταν παλαιότερα.

* Για τις διεθνείς κλήσεις διαμορφώθηκαν σε 0,25 ευρώ έναντι 0,20 ευρώ παλαιότερα.

Στελέχη του Οργανισμού υποστηρίζουν ότι μετά και τη συμφωνία για τα τέλη διασύνδεσης δεν υπάρχουν εμπόδια στο να υπογραφεί η τελική συμφωνία μετά των δύο πλευρών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από τον ΟΤΕ και το όλο θέμα αναμένεται να λήξει στις επόμενες 15 μέρες, δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το θέμα των τελών διασύνδεσης ήταν ένα από τα οκτώ ή εννέα σημεία διαφωνίας των δύο πλευρών. Εκτιμάται, όμως, ότι ήταν το σημαντικότερο και τα υπόλοιπα θα περατωθούν τις επόμενες μέρες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πως εξελίσσεται η τιμή από κινητό σε σταθερό (mobile to fix).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v